Híreink

Restás Ágoston egyetemi tanári kinevezése

2023. november 22. 07:00

Novák Katalin köztársasági elnök 123 egyetemi tanárnak adta át kinevezését. Köztük elismerésben részesült a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Rendészettudományi Karának oktatója, Restás Ágoston ny. tűzoltó alezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet Tűzvédelmi és Mentésirányítási Tanszék vezetője.


Restás Ágoston ny. tű. alezredes az MTA Műszaki Tudományok Osztályának köztestületi tagja. Kutatási területei a katasztrófavédelem, az erdőtűz- és vegetációtűz-oltás, a tűzoltóság beavatkozási döntésmechanizmusainak, valamint a drónok felhasználási lehetőségeinek kutatása.

Tudományos fokozatot (PhD) 2008-ban katonai műszaki tudományok tudományágban a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, majd 2013-ban gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban a Budapesti Corvinus Egyetem szerzett. Jelenleg három doktori iskolában oktat: NKE Katonai Műszaki Doktori Iskola, Óbudai Egyetem (OE) Biztonságtudományi Doktori Iskola (oktató), NKE Rendészettudományi Doktori Iskola (törzstag).

Egyetemi tanári címet az kaphat, aki rendelkezik doktori fokozattal, habilitációval vagy azzal egyenértékű nemzetközi felsőoktatási oktatói gyakorlattal, valamint az adott tudományterület olyan nemzetközileg elismert képviselője, aki kiemelkedő tudományos kutatói munkásságot fejt ki.

A címet a köztársasági elnök adományozza, a kinevezésre az egyetem rektora és a Magyar Tudományos Akadémia tehet javaslatot, amit a kulturális és innovációs miniszter terjeszt fel az államfőnek.

Szakterületünkön prof. dr. Bleszity János (NKE) és prof. dr. Kuti Rajmund (Széchenyi István Egyetem) mellett prof. dr. Restás Ágostont is az egyetemi tanárok között üdvözölhetjük.

Forrás: NKE 2023

 

Dr. Restás Ágostonnak gratulálunk!

 

Dr. Restás Ágosoton néhány írása:

Az erdőtűzoltás hatékonyságának közgazdasági megközelítése

I4F rendszer - új alapokra helyezheti a légi tűzoltást

Paradigmaváltás a légi tűzoltásban – egy hazai fejlesztés nyomán Védelem 2020/4 – 11. old.

A komplex tűzvédelem fejlesztése – mérnöki módszerek a tűzvizsgálatban Védelem 2016/1 – 5. old.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 315 látogató olvasta.