Híreink

Védelem Tudomány olvasottság 2022-ben

2023. január 10. 07:00

A 7. évfolyamba lépett Védelem Tudomány láthatóan megvetette a lábát: a tavalyelőttihez képest nem változtak jelentősen a statisztikák, az érdeklődők száma nem apadt és nem is növekedett jelentősen. Kiadványunk a kutatások, fejlesztések hazai és külföldi eredményeit, tapasztalatainak bemutatása mellett a publikációk közreadásával ösztönző szerepet kívánt betölteni hazai és nemzetközi szinten is – ez utóbbiból idén a vártnál nagyobb arányban részesedtünk.


A Védelem Tudományon 2022-ben 3248 látogató (user) 6046 alkalommal (session) összesen 17159 oldalt (pageview) töltött le. Mindez azt mutatja, hogy van igény a szakterület tudományos munkáinak megismerésére.

A tavalyi számok nem változtak jelentősen a 2021-es értékekhez képest, így ebben a tekintetben semmi érdekes nem történt – mondhatnánk. Volt azonban egy rövid kilengés, amely során számos nem hazai érdeklődő érkezett – értelemszerűen angol nyelvű anyagaink böngészésére.

 

Vendégség a vedelemtudomany.hu-n

Április 27–29. között 1182 felhasználó, összesen 1736 alkalommal (session) 3688 oldalletöltéssel (pageview) alakította át jelentősen az éves statisztikát jelző grafikonunkat.

A felhasználók szó szerint a világ minden tájáról érkeztek: a 99 magyarországi és 98 egyesült államokbeli érdeklődő mellett Japánból, Indiából, Brazíliából, Kínából, Bangladesből, Oroszországból, Indonéziából, az Egyesület Királyságból és Mexikóból is tiszteletüket tették (ezekről a helyekről harmincnál több felhasználó érkezett).

Az átlagos megtekintési idő jellemzően egy perc körül volt – mivel ugyanakkor a honlapról az absztraktok rövid áttekintése után a cikkek pdf-ben tölthetők le, ez az idő bőven elegendő lehet egy-két cikk tartalmának átfutásához, és azok letöltéséhez.


Az egész éves felhasználói megoszlás, ápr. 27–29. között a jelentős kiugrással
 


Az egész éves felhasználói megoszlás az ápr. 27–29. közötti kiugrás nélkül (a szaggatott piros vonal jelzi a „levágott” időszak helyét)

 

A látogatóknak volt is miből válogatniuk: tavaly négy számban 81 szerző 51 tanulmánya jelent meg, összesen 1070 oldalon jelent meg. A műfaji sokféleséget az egyes rovatok is jól tükrözik, ahol a Tűzvédelem témakörben 15, az Iparbiztonságban 11, a Polgári Védelemben 9, a Vízügy, vízvédelemben 5, a Humán igazgatás, képzés területén 4, a Fórum rovatban pedig 7 tanulmány gazdagította szakmai ismereteinket.

 

 

Kapcsolódó:

Védelem Tudomány 2022/1 cikklista

Védelem Tudomány 2022/2 cikklista

Védelem Tudomány 2022/3 cikklista

Védelem Tudomány 2022/4 cikklista


 

Vissza

Ezt a hírt eddig 477 látogató olvasta.