Híreink Szakmai linkek Szaknévsor |
Minden kedves szerzőnknek és olvasónknak Békés Karácsonyt kívánunk!2020. december 24. 11:32 Lehet, hogy kicsit későn, de annál nagyobb meglepetést okozhatnak egy igazi brit muffinnal.
Persze csak szabványosan! A Brit Szabványügyi Testület (BSI) ezzel vizsgálja a sütők és kemencék függőleges és vízszintes hőeloszlását, az EN 60350-1 követelményeinek való megfelelést. Íme, a muffinrecept! HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
MEGJEGYZÉSEK: * A papírkapszlik – általában – 48 mm átmérőjűek és 29 mm magasak. 70 g/m2 fehérített zsírpapírból készülnek. Például: A 470 mm szélességet 75 mm-rel osztva, kerekítve 6,3-at kapunk. Ez 6 oszlop süteményt jelent. A 295 mm mélységet 75 mm-rel osztva, kerekítve 3,9-et kapunk. Ez 3 sor süteményt jelent. Így a tálcán lévő sütemények száma (oszlop x sor) összesen: 18 lesz. ÉRTÉKELÉS: A szabvány – MSZ EN 60350-1:2017 – alapján egy NCS (barna színű) árnyalatdiagramot használnak (www.ncscolour.com) a megsült sütemények összehasonlításához a sütő hatékonyságának ellenőrzése céljából. A diagram színtartománya a feketétől (azaz égett) a halványsárgáig (nyers) terjed.
A BSI 50 darab muffinnal végzi egy sütő teljesítményének vizsgálatát, melyek mindegyikét az adott színskálához hasonlítja, ellenőrizve ezzel a sütő működését. Egy rosszul megtervezett sütő ehetetlenül kemény süteményeket süt a tálca közepén, a szélén pedig nyerseket. A jó sütőkben ezzel a recepttel – állítólag – minden alkalommal tökéletes muffin készíthető. Állítólag ez érvényes a tűzvédelemre is! Otthonunkban színskála nélkül is könnyedén elkészíthetjük ezt a receptet. Forrás: MSZT, BSI reveals the perfect formula for cupcakes | Daily Mail Online Ezt a hírt eddig 1215 látogató olvasta. |