Híreink

Rosenbauer Concept Fire Truck Ausztrál módra

2019. szeptember 03. 11:18

Az új hibrid elektromos tűzoltó jármű koncepcióját 2016-ban, a cég 150. évfordulóján mutatták be, azt követően a berlini tűzoltósággal állapodtak meg, most pedig a Rosenbauer Australia és az ausztrál fővárosi terület kormánya az ACT Sürgősségi Szolgáltatási Ügynökséggel együttműködve innovatív partnerséget hozott létre annak érdekében, hogy a központi régióban 2022 végén plug-in hibrid elektromos tűzoltó járművek álljanak szolgálatba.


A Rosenbauer Australia, a Rosenbauer Group társaság és az ACT kormánya azt tervezi, hogy a következő két évben közösen fejlesztenek ki egy plug-in hibrid elektromos tűzoltó járművet. Az „Innovációs Partnerségi” megállapodást Melbourne-ben írták alá. Ez a projektpartnerség egy kombinált elektromos műszaki mentő és tűzoltó jármű fejlesztését célozza meg, amely a tervek szerint az első sikeres terepi teszt után már rendszerbe is állítható.

Azonban itt messze nem csak egy hagyományos tűzoltó jármű elektromos meghajtásáról van szó. A 2016-ban bemutatott Rosenbauer "Concept Fire Truck" -át (CFT) koncepció tanulmánya a legfontosabb megatrendekkel, például a globális felmelegedéssel, a demográfiai változásokkal és az urbanizációval, valamint a tűzoltókkal kapcsolatos kihívásokkal számolva alakult ki. Az elektromos hajtások használata egy teljesen új típusú járművet hozott létre, amely 100% -ban igazodik ezekhez a jövőbeli forgatókönyvekhez, és funkcionálisan és ergonómiailag új szabványokat állít fel. Ilyenek például az intelligens vezetőfülke-kialakítás és teljesen integrált rendszerek, beleértve az alternatív hajtástechnikát. A CFT technológia alapján egy teljesen új típusú jármű-architektúrát valósítanak meg, amelyet az alapoktól kezdve a tűzoltóság jövőbeli igényeihez is igazítanak.

Az ACT kormány és Rosenbauer közötti partnerség olyan környezetbarát tűzoltóautót hoz létre, amely egyben megfelel a központi régió igényeinek. Közben ez a fontos lépés kicsit közelebb hozza a nagyvárosi térséget éghajlati célkitűzéséhez, azaz 2045-ig a nettó üvegházhatású gázkibocsátáshoz. Ez egy további példa a Canberrai úttörő technológiára, amely tovább erősíti a főváros területének vezető pozícióját az innováció és a fenntarthatóság területén – állt a közleményben.

A Rosenbauer értékelése szerint az új CFT-technológia világméretű piaca 2030-ra körülbelül 3200 járműre becsülhető. 2025-re 700–800 ilyen jármű működhet Európában.

Vissza

Ezt a hírt eddig 935 látogató olvasta.