Híreink

Egy lelkes apa az építőiparban

2019. december 02. 08:38

A tűzoltók értékelik a fa jó tulajdonságát, így viszonyulnak a Heraklith ásványi kötőanyagú fagyapot építőlaphoz, amely magában hordozza a fa összes jó és védő tulajdonságát. B-s1, d0 tűzvédelmi osztálya mellett kiváló építésbiológiai tulajdonságokkal is rendelkezik. Az esztétikus és dekoratív felület mellesleg kiváló hőszigetelési és hangelnyelési paraméterekkel bír. Egy apa vallomása.


Az építőiparban volt alkalmam megismerni sok műszaki megoldást az évek során, mindig vannak új és érdekes igények, kihívások.

A Győri Sportuszoda 2014-ben épült, és ebben a létesítményben akusztikai hangcsillapításhoz Heraklith C lapokat alkalmaztunk. A termék sokoldalúságát mutatja, hogy mind extrém klimatikus viszonyoknak (állandó magas relatív páratartalom és hőmérséklet), mind esztétikai szempontoknak (tálcaként függesztett álmennyezetben) megfelelnek, akár natúr, akár festett változatokban.

2016. évben a Győri Richter János Zeneiskolából kértek műszaki megoldást zaj csillapításra az egyik gyakorló teremben. A direkt rögzítéssel elhelyezett Heraklith C lap megtalálta méltó helyét. Ez azt eredményezte, hogy teljesen megváltozott a teremnek az akusztikája a lapok hatására, a tanárok és diákok teljes megelégedésére.

2018. évben ismét szükségessé vált egy másik terem „átalakítása”, a hangok, rezgések kordában tartására. Ez meg is valósult a nyár folyamán. A lapok élképzése és színre fújása a telephelyen történt meg, a szerelés maradt hátra. A lapok hátoldalára 50 mm-es szálas üveggyapot került, kasírozással ami tovább javította a hangelnyelést. Szárazépítésben használt válaszfal rendszer profilra került rögzítésre és véletlenszerű elrendezésben felkerültek az oldalfalakra. A lapok megdöntésével még nagyobb hatásfokot lehetett volna elérni, de idő hiányában sajnos nem vált valóra. A befejezés után a terem kipróbálásra került és megfelelőnek bizonyult ez a fajta megoldás is.

 

Blaga LucianFodor Kft.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 984 látogató olvasta.