Híreink

A műszaki mentés eszközei a Tűzoltó Szakmai Napon

2024. július 15. 07:00

A tűzoltóságok egyre több műszaki mentésben vesznek részt, ahol nincs idő sokáig töprengeni, hogy mit, milyen eszközökkel és hol vágjunk vagy feszítsünk. A személymentésben minden perc számít, ezért nagy teljesítményű eszközökre, biztos működésre és folyamatos innovációkra van szükség – a Weber Rescue Systems eszközeinél mindez megtalálható, és erről akár személyesen is meggyőződhetünk a 2024. szeptember 14-i Tűzoltó Szakmai Napon.


 

A műszaki mentés eszközei: Weber Rescue Smart-Force

Az ún. Smart-Force eszközök a Weber Rescue legmodernebb műszaki mentési termékvonala; az eszközöket a Tűzoltó Szakmai Napok közönsége például tavaly is láthatta már akcióban. Ennek ellenére érdemes áttekinteni, mit is tudnak, hiszen egy roncsautó bemutató céllal történő szétvágása közben nem minden előny válik azonnal nyilvánvalóvá.

  • nagy teljesítményű motor, amely bőven rendelkezik erőtartalékokkal, hogy igazodhasson a jövőbeli gépjárműanyagokhoz és -technológiákhoz,
  • az eszközök burkolata víz alatti működést is lehetővé tesz akár 3 méteres mélységben (és ez igaz édes-, tenger- és szennyezett vízre is),
  • IP68 szerinti por- és vízállóság,
  • nagy teljesítményű 18V Milwaukee akkumulátor, amely kompatibilis 17 műszaki mentő eszközzel és kétszáznál is több Milwaukee-szerszámmal,
  • különféle digitális funkciók, kezdve a területalapú lopásvédelemtől a távoli deaktiváláson és a kiképzési üzemmódon át az öndiagnosztikai funkciókig.

Az eszközök könnyű kezelhetőségéről, ergonómiájáról és nem utolsósorban kiváló teljesítményéről az érdeklődők személyesen is meggyőződhetnek a 2024. szeptember 14-én zajló Tűzoltó Szakmai Napon.

 

Adatbázis műszaki mentéshez

Nem mindig állapítható meg, hogy egy műszaki mentésnél az érintett gépjárműveken egy-egy utasbiztonsági megoldást hol kell keresni, hol lehet és nem lehet vágni a karosszériát, hol vannak a megerősített elemek stb. Bizonyos járművekből többféle meghajtású modellt is kiadnak – egy műszaki mentésnél pedig értékes perceket jelenthet, amíg a tűzoltók meggyőződnek arról, hogy hibrid vagy benzines változatról van szó. A Weber Rescue „Crash Recovery System” elnevezésű szoftveres adatbázisát pontosan az ilyen helyzetekre találták ki.

  • Tartalmazza személygépkocsik, kisteherautók, teherautók és buszok mindig naprakész adatait, az összes, műszaki mentéshez szükséges információval.
  • Egységes, könnyen értelmezhető járműgrafika, benne információ az összes mentéssel kapcsolatos alkatrészről (légzsákok, gázgenerátorok, övfeszítők, automatikus bukókeretek, erősítések).
  • A védelmi megoldásoknak a deaktiválási utasításokkal lehetővé teszik a beszorultakra és a beavatkozókra leselkedő veszélyek gyors kiküszöbölését.
  • Széleskörű háttér-információk, fényképek (a nagyobb változatnál) és inaktiválási utasítások.
  • Manuális járműválasztás márka, modell, karosszéria és évjárat alapján
  • Havi szoftver- és adatbázisfrissítésekkel pedig a mindenkori naprakészséget biztosítják. 

 

Tűzoltó Szakmai Nap

Helyszín: BM Heros Zrt. telephelye (1106 Budapest, Ezüstfa u. 8.)
Időpont: 2024. szeptember 14.
Jelentkezés: mtsz.kiallitas@gmail.com (2024. aug. 28-ig!)

Vissza

Ezt a hírt eddig 48 látogató olvasta.