Híreink

Budapest felülnézetből: Bronto magasból mentő a szakmai napon

2024. július 10. 07:49

2024. szeptember 14-én, a BM Heros Zrt. budapesti telephelyén zajlik a Tűzoltó Szakmai Nap – a 2016 óta hagyományosan évente megrendezett esemény egyik sztárja, szó szerint kiemelkedő eleme a Bronto magasból mentő. A MF Team jóvoltából idén az F32-RLX 32 méteres munkamagasságú jármű látogat el a rendezvényre.


A Tűzoltó Szakmai Napot 2016 óta évente rendezik meg (ez alól csak a 2019-es év képez kivételt). Nagyon sok szóviccet el lehet sütni a Bronto magasból mentők itteni jelenlétével kapcsolatban (oszlopos tagjai az eseménynek, emeletes látványt nyújtanak, teljesítményük kiemelkedő stb.), ám a tény attól még tény marad: minden, a rendezvényről készült fotógalériában helyük van.

A 2024. szeptember 14-én zajló, a Magyar Tűzoltó Szövetség égisze alatt megrendezésre kerülő Tűzoltó Szakmai Nap helyszíne változik ugyan – idén a BM Heros Zrt. telephelye ad otthont az eseménynek –, ám egy Bronto ugyanúgy jelen lesz. A MF Team jóvoltából most a F32-RLX mutatkozik be a látogatóknak.

 

F32-RLX: modern magasból mentő városi környezetre

A testközelből megcsodálható példány az RLX-széria legkisebb, leginkább kompakt verziója. Ettől még nincs miért szégyenkeznie, hiszen a tágas, biztonságos mentőkosárból megtapasztalni a legfeljebb 32 méteres munkamagasságot nem mindennapi élmény (habár egyelőre nem tudjuk megerősíteni, szinte mindegyik szakmai napon volt „látogatói liftezés”).

A gépjármű jól manőverezhető, letalpalás után is viszonylag kis helyet foglal, ami ideálissá teszi városi környezetben történő beavatkozásra. A kosarat legfeljebb 32 méteres munkamagasságba, illetve 23 méteres távolságba lehet juttatni, legfeljebb fél tonnás terheltség mellett. Az opcionális technikai felszerelések között megtalálható például a magasfeszültség-érzékelő, a lézeres távolságmérő, a vészhelyzeti tartalékrendszer, a kitalpalást és a vízágyút kezelő távirányítási kezelőrendszer, illetve a mentési kosárban kiépített légző-, elektromos és hidraulika-csatlakozások.

Az F32-RLX magasból mentőben minden megvan, ami a gyártó járműveit megbízhatóvá és népszerűvé teszi – és ez most (némi környezetváltozással: Balaton helyett Budapest) ismét közelről is megtapasztalható a szeptember 14-i Tűzoltó Szakmai Napon.

A Bronto magasból mentő jármű a MF Team Kft. jóvoltából látogat el ismét az eseményre.

 

Tűzoltó Szakmai Nap

Helyszín: BM Heros Zrt. telephelye (1106 Budapest, Ezüstfa u. 8.)
Időpont: 2024. szeptember 14.
Jelentkezés: mtsz.kiallitas@gmail.com (2024. aug. 28-ig!)

Vissza

Ezt a hírt eddig 72 látogató olvasta.