Híreink

Rescue 112 – egy újabb sikeres szakvásár ért véget Dortmundban

2024. június 13. 13:32

A tűz-, katasztrófa- és polgári védelem, valamint a mentőszolgálatok szakkiállítása rengeteg kiállítóval, számos innovációval zajlott Dortmundban 2024. június 5–8. között, már második alkalommal.


A négy színpadon és egy speciális bemutatóterületen zajló szakprogram ismét jó alkalmat adott a szakembereknek a találkozásra. A tavalyi eseményhez képest mind a kiállítók, mind pedig az érdeklődők számában 20%-os növekedést tapasztaltak a szervezők. 

A helyszínen zajló Biztonságkutatási Napok első állomásai izgalomba hozták a szakmai látogatókat. Szóba kerültek a robotika területén zajló friss fejlesztések, az intuitív modellezés, amely az extrém adatok újszerű mesterséges intelligencia módszerekkel történő elemzésének alapja. A szélsőséges időjárási eseményekről szóló szimpózium olyan témákkal foglalkozott, mint a heves esőzések és azok következményei, árvízi katasztrófák, erdőtűz-stratégiák, kríziskommunikáció és állatmentés. 
Az ún. „Robotic Stage”, vagyis a robotszínpad most először volt a 112RESCUE része. A DRZ Rescue Robotics Days keretében a felhasználók, a gyártók és a fejlesztők tartalomban gazdag programot, számos drónt és robotikai megoldást bemutató kiállítást, valamint olyan bemutatókat láthattak, amelyeken valósághű környezetben szimulálták a működési forgatókönyveket.

A felmérések szerint a látogatók 90 százaléka válaszolt úgy, hogy jövőre is visszajönne – úgy tűnik, van is miért, hiszen a kiállítói visszajelzések is pozitívak, a kiállítók csaknem háromnegyede jelezte, hogy jövőre ismét hasonló standtartalommal jelenik meg.

A jövő évi esemény időpontja 2025. június 25–28.

Vissza

Ezt a hírt eddig 88 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: