Híreink

Signal 112 Oberwart – Nemzetközi szakvásár tűzoltóknak és mentőknek

2024. január 10. 10:04

Egy ideje szorosan rajta tartjuk a szemünket a „sógoroknál” megrendezett szakvásáron – a közelsége mellett az sem elhanyagolható tény, hogy tavaly például 130 kiállító vett részt itt, és számos szakmai újdonságra bukkantunk. A kiállítás rangját mutatja, hogy tavaly ötezer látogatót regisztráltak. Idén március 7–9. között zajlik a mustra – érdemes felkészülni, és megismerkedni a programmal.


Időpont: 2024. március 7-9., naponta 9.00 – 17.00 óráig

Helyszín: Ausztria, Oberwart

Az ausztriai Oberwart a központi elhelyezkedésével ideális helyszínként szolgál Közép-Európában számos szakkiállítónak a bemutatókhoz és továbbképzésekhez. A Signal112 szakvásáron 2023-ban 8 országból 130 kiállító termékeit több mint 5 ezer látogató nézte meg és próbálta ki. A 2024-es rendezvénnyel kapcsolatban további információ a kiállítóknak és a látogatóknak a www.signal112.at/magyar oldalon található.

Az elmúlt évi kiállításon számos újdonságot találtunk, amelyekről beszámoltunk a Tűzvédelem és a Védelem Online felületein.

Mini bevetési jármű konténerekkel – A kicsi a szép?

A Signal 112 vásáron olyan kis járművet és ötletes konténeres megoldásokat mutattak be, amelyek mindenképpen figyelmet érdemelnek.

Acculux – fények az éjszakában (Tűzvédelem 2023/3. szám)

Burgenlandban, a 2023 márciusában megrendezett Signal  112 tűzoltó és mentő szakvásáron figyeltünk fel az AccuLux sokrétűen felhasználható lámpáira. A helyszíni és egy kis nemzetközi tájékozódás után kiderült: érdemes közelebbről megismerni ezeket a termékeket.

Murer oltólándzsa – új technika és megoldás az akkutüzek oltásához (Pimper László, Tűzvédelem 2023/4. szám)

Hogyan tudnánk beavatkozni az elektromos járművek akkumulátorainak tüzeinél? Erre a kérdésre ad frappáns választ a német MURER költséghatékony és egyszerűen alkalmazható E-oltólándzsája, amit szintén a Signal 112 kiállításon mutattak be.

Mezőgazdasági erőgépből különleges tűzoltó szer (Tűzvédelem 2023/5. szám)

A viszonylag kis magasságban történő beavatkozás, a mentés egyre többször okoz gondot a tűzoltóságoknál. A Signal 112 – Nemzetközi Tűzoltó- és Mentőszolgálati Szakvásáron az ausztriai Oberwartban bemutatott rakodók frappáns megoldást jelenthetnek erre a problémára.

Signal 112 – nemzetközi szakvásár tűzoltóknak és mentőknek

Sikeresen zárult a Signal 112 vásár – jövőre pedig jön a folytatás

Vissza

Ezt a hírt eddig 377 látogató olvasta.