Híreink

Defibrillátorokat a tűzoltó gépjárművekbe is

2023. május 16. 07:00

Túlélésre akkor adunk esélyt, ha megfelelően nyomjuk a mellkast újraélesztés közben, akkor is, ha kellett elektromos sokkot leadni, és akkor is, ha nem. Ebben nyújt segítséget a ZOLL AED Plus programja.


A ZOLL AED Plus nem csak sokkot tud leadni az EKG analízis után, melyet automatikusan elvégez, ha felhelyeztük az elektródákat, hanem a teljes újraélesztési folyamatot támogatja. Segít nekünk a megfelelő mellkasnyomás kivitelezésében a mellkasra helyezett érzékelőn keresztül. A túlélés esélye így 80%-kal nagyobb.


A Defibrillátor Plusz bemutatója a Tűzoltó szakmai napon, 2021-ben

 

Néhány érv amellett, hogy miért a ZOLL AED PLUS a legkönnyebben kezelhető defibrillátor,  és néhány előny a többi készülékkel szemben:

  •  Az AED Plus fedele segítséget nyújt a légutak biztosításához, mivel passzív légútbiztosító eszköznek alkalmazható.
  • A teljes újraélesztést támogatja és a sokk leadását is (kép-, hang-, kijelző- és fényjelzéssel végig vezet az összes lépésen, míg a többi készülék általában nem).
  • Önellenőrzési funkcióval rendelkezik, mely funkció kikapcsolt állapotban is működik!
  • A két elektróda egybe van építve, a kompresszió érzékelőn található kereszt segíti a felhelyezést (a többi készüléknél a különálló elektródák felhelyezése laikus életmentőknek nem teljesen egyértelmű).
  • Van mellkasi kompresszió-érzékelő és visszajelző beépítve (nagyon nagy segítség, főleg, ha laikus életmentő kezeli, más készülékeknél ez nem jellemző).
  • A ZOLL AED Plus üzemben tartási költsége. MÁR AZ ELSŐ NÉGY ÉVBEN A BESZERZÉSI ÁR + ÜZEMBEN TARTÁSI KÖLTSÉG A TELEPEK TEKINTETÉBEN = AZ EGYIK LEGALACSONYABB.
  • Az elektróda szavatossága 5 év (míg a többi elektróda általában 2 vagy 3 évig szavatos).
  • Az új telepek élettartama 5 év (10 db lítium elem) vagy 300 sokkot képesek leadni, és élettartamuk végén is min. 150 sokk leadására alkalmasak, mely biztonságos hátteret nyújt.
  • Ezen felül az AED PLUS készülékben a 10 telep kapacitása két áramkör között oszlik meg, melyek egymástól függetlenül is képesek 100%-ban ellátni a készüléket a megfelelő energiával. Ez dupla biztonságot jelent. (Míg az akkumulátoros készülékeknél a 3 vagy 4 évenkénti akkumulátor csere költsége meghaladhatja a nettó 160.000 Ft-ot!).
  • Az általunk forgalmazott készüléknél a lítium elemek beszerzése sokkal könnyebb, mint más készülékeknél az akkumulátorok beszerzése, mivel a lítium elemek kereskedelmi forgalomban is kaphatók. 10 db költsége cserével együtt jelenleg nettó 39.000 Ft. Az eddigi kihelyezett készülékeinkre vonatkoztatva készenléti üzemmódban átlagosan 4,5 évet bírnak az elemek.
  • A ZOLL AED PLUS KÉSZÜLÉK SZOFTVERE FRISSÍTHETŐ, és a szoftverfrissítés DÍJMENTES az éves karbantartással egyidejűleg (míg a TÖBBI KÉSZÜLÉKNÉL nem minden esetben frissíthető a szoftver. Mit jelent ez? Az újraélesztési protokoll megváltozásakor a nem szoftverfrissíthető készülékeknél az egyetlen megoldás a készülék lecserélése, ez nagyon nagy költség!).
  • OKTATÓ FUNKCIÓVAL rendelkezik a készülékünk (az eredeti elektróda helyett oktatáskor egy szimulátor szettet csatlakoztatunk, mely megkönnyíti az új, kiképzendő emberek oktatását. 
  • A tréning elektróda is ugyanúgy néz ki, mint a készülékhez használható elektróda.
  • Egyénenként élethűen gyakorolható a teljes folyamat.
  • Beépített infraportot tartalmaz (számítógéphez csatlakoztatva ellenőrizhető az újraélesztés ideje, tartama, sokkok száma stb., az oktató programmal is használható oktatási célra).
  • Kimenthetők az újraélesztési adatok: EKG stb.
  • Lehet hozzá csatlakoztatni gyerek – úgynevezett Pedi padz – elektródát is (külön megvásárolható), melyet 25 kg alatti gyermekek újraélesztésénél lehet használni  baba kortól (a többi készülékhez nem minden esetben lehet vásárolni gyermek elektródát).
  • DÍJMENTESEN ADUNK HOZZÁ egy hordozható táskát (mely sok másik cégnél plusz 50.000 és 70.000 Ft  közötti áron külön vehető meg).

 

ZOLL AED Plus defibrillátor

Hirtelen szívhalál esetén szaksegítség a legritkább esetben áll azonnal rendelkezésre, ezért az alapszintű újraélesztés a rosszullét helyszínén tartózkodó embertársunk feladata.  4-5 perc elmúltával már visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodások alakulnak ki. Amennyiben az áldozat szíve a mentők riasztásának pillanatában áll, megkezdett újraélesztés nélkül nincs reális túlélési esélye. 

Laikusként is mihamarabb kezdje meg és tartsa fenn mesterségesen az életfunkciókat (jó minőségű mellkaskompresszió), helyezze fel az AED készülék elektródáit és kövesse az utasításokat, amíg az emelt szintű segítség megérkezik.

ZOLL AED Plus félautomata defibrillátor: egyszerű, könnyen kezelhető készülék. Képes elektromos sokkot leadni, de csak akkor, ha szükséges.

 

KOMPLETT ÚTVONALTÉRKÉP, TELJESKÖRŰ TÁMOGATÁS AZ ÚJRAÉLESZTÉSHEZ

Egyedülálló grafikus felület – jelzőfények, ábrák, feliratok, hangutasítások – és visszajelzések kombinációja segíti az  életmentő minden mozdulatát. A teendők sorrendi végrehajtása biztosított (beleértve, ha szükséges: a gyors defibrillálás lehetőségét).

Egybeépített elektródákkal könnyebb: a szokásos AED-khez két külön elektróda tartozik. Ez gyorsan pozicionálható és felhelyezhető, vészhelyzetben is egyértelmű. A CPR-D padz szavatossága 5 év (leghosszabb a ma forgalmazott elektródák között).

 

GYERMEKEK ÚJRAÉLESZTÉSE

Gyermekek újraélesztésére is használható 8 éves korig vagy 25 kg-os testsúlyig. Ehhez Pedi padz elektródát kell csatlakoztatni (opcionális). A készülék felismeri, hogy gyermek megmentése van folyamatban. Módosul az áramütés energiaszintje.

A VALÓDI SEGÍTSÉG, INTERAKTÍV VISSZAJELZÉS A MELLKASKOMPRESSZIÓRÓL

Felnőtteknél 100-120 per perces ütem és 5-6 cm mélység kívánatos (megfelelő vér- és oxigénáramlás fenntartása).

  • Adaptív metronóm hangja jelzi a kompressziók ütemét.
  • A kompresszió mélységéről hangutasítás tájékoztat („Nyomja le a mellkast erősebben!” vagy ’Megfelelő mellkaskompresszió”).
  • A kompresszió mélysége grafikus formában is látható.
  • ZOLL AED PLUS figyeli és segít létrehozni a megfelelő mellkasnyomást.

 

TOVÁBBI CÉLUNK

ISKOLÁKBA, ÓVODÁKBA, MUNKAHELYEKRE, HOTELEKBE, ÉTTERMEKBE, IPARI PARKOKBA, IRODÁKBA, GYÁRAKBA,  BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOKBA, AUTÓSZALONOKBA, SZÉPSÉGSZALONOKBA, SPORTEGYESÜLETEKBE, KÖZLEKEDÉSI VÁLLALATOKHOZ ELJUTTATNI A DEFIBRILLÁTORT, ÉS AZ ELSŐSEGÉLY OKTATÁST, HOGY LEGYEN ESÉLYÜNK ÉLETET MENTENI

 

Defibrillátor Plusz

Hívjon minket! +36 20 384 1480   |   +36 70 614 0921

Vissza

Ezt a hírt eddig 478 látogató olvasta.