Névjegy

Élő személyiség

Név: Zellei János

Zellei János neve több mint két évtizede összeforrott az építészeti tűzvédelemmel. Számos saját szabadalommal e szakterület piacvezető cégét építette ki, miközben aktív közéleti szereplő. A Gépipari Tudományos Egyesület Tűzvédelmi szakosztályának vezetőségi tagja, a TSZVSZ elnöke.
1953. július 2-án Tahitótfaluban született. A váci Gépipari Technikum befejezése után 1972-77 között a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar gépszerkesztő szakán szerez gépészmérnöki oklevelet.
Az első két munkahelyén tervezői, oktatói munkát végez, miközben tovább fejleszti nyelvtudását. Így ma a német, az angol és az orosz nyelvismeretét tudja kamatoztatni cége egyre szerteágazóbb nemzetközi kapcsolataiban.
1977-80 ALUTERV gépésztervező, timföldipari gépek tervezése
1979- Budapesti Műszaki Egyetem Hő és Rendszertechnikai Intézet
egyetemi oktató
1982 jelentős dátum a pályafutása során a Dunamenti MGTSZ Tűzvédelmi Főágazat vezetőjeként szinte egy új ipari kultúra meghonosítására kap lehetőséget. Élve ezzel a lehetőséggel, zöldmezős beruházással a passzív tűzvédelem szinte minden elemére kiterjedő termékskálát hoznak létre vezetésével. Az európai atomerőművekben, ipari létesítményekben szinte mindenütt megtalálhatók termékeik. Saját szabadalmaikkal és ezek fejlesztésével elérték, hogy termékeik 80% külföldön talál vevőre, s Közép Európában piacvezetők.
Ezzel párhuzamosan egyre több területen, köztük az aszbeszt mentesítésben is aktív. A tűzvédelmi ágazat fejlesztésével szabályos cégbirodalom kialakítása fűződik nevéhez.

Tevékenységi köreik felsorolása önmagáért beszél:
- 1982 - 1992 Dunamenti MGTSZ, Tűzvédelmi Főágazat vezetője,
Göd zöldmezős beruházás létrehozása.
- 1992 - Dunamenti vk Zrt. igazgatóság elnöke, ügyvezető igazgató,
vagyonkezelés beruházás, hotel- sport- és élményközpont működtetés,
- leány-vállalatok:
Dunamenti Tűzvédelem Zrt., igazgatóság elnöke,
építészeti tűzvédelem teljes köre, széleskörű export
Dunamenti Sprinkler Kft.,
aktív tűzvédelem,
Dunamenti Építő Kft.,
állványozás, homlokzatépítés
Dunamenti Ingatlan Kft.,
beruházások, ingatlan kezelés,
Dunamenti Invest Kft.
lakópark beruházás,
Alaglakópark Kft.
lakópark beruházás,
Dunamenti Slovensko sro.
tűzvédelmi anyagok kereskedelme,
Dunamenti Ukrajna ooo.
tűzvédelemi anyagok kereskedelme
Közben aktív a szakmai közéletben, az építészeti tűzvédelemhez ezer szállal kötődő munkájának tapasztalatait igyekszik a társadalmi tevékenységében a közösség érdekében kamatoztatni. Valamennyi társadalmi megbízatása ehhez a szakterülethez kötődik. Szakfolyóiratokban megjelentetett publikációkban, előadásokon, szakkonferenciákon mindig az építészeti- ill. aktív tűzvédelem, valamint azbesztmentesítés területén felmerülő kérdésekben, vagy az általuk fejlesztett újdonságokkal jelenik meg.

Társadalmi tevékenységei:
• TSZVSZ - Tűzvédelmi Szolgáltatók és Vállalkozók Szövetsége: elnök
• GTE Tűzvédelmi Szakosztály: elnökségi tag
• Könnyűszerkezetes Egyesület: alelnök
• Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége: váltva elnök, felügyelőbiz. elnök
• FESI Szigetelők Európai Szövetsége, Tűzvédelmi Szekció Magyarország képviselője
• EARA Európai Azbesztmentesítők Szövetsége: tag
• Magyar Atomfórum Egyesület: tag

Újabb kezdeményezése a Kelet- és Közép Európai Tűzvédelmi Együttműködés túlmutat az ország keretein, de megmarad - immár nemzetközi méretekben - azon a szakmai talajon, ahonnan elindult.

Vissza