Névjegy

Élő személyiség

Név: Feicht Ferenc

Az MSA AUER Biztonságtechnika Kft. vezetője 1952. július 18-án Kiskunhalason született. Középiskolai tanulmányait Kalocsán végezte, amelyet a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Gépészmérnöki Karán szerzett gépészmérnöki diploma követett 1976-ban.
Szakmai terepmunka
Az igazi iskolát 1976-tól 1982-ig a különböző mezőgazdasági üzemekben végzett gépüzemeltetéssel és gépjavítással kapcsolatos szervezési ill. irányítási munka jelentette számára.
Ezután 4 évig Gödöllőn a HUMÁN Oltóanyagtermelő és Kutató Intézet (ma a TEVA része) TMK üzemének vezetője volt.

Ilyen előélet után került jelenlegi szakterületére 1986-ban, amikor is a Prometheus Tüzeléstechnikai Vállalat Légzéstechnikai Üzeméhez került. Ez már szorosan kapcsolódott a légzésvédelemhez, azon belül is a legtöbb tapasztalatot és szakmai, emberi kapcsolatot eredményező AUER csoporthoz. Itt négy évig az AUER csoport vezetője, majd két évig az üzem vezetője. Ez a munkakör szorosan kapcsolódott a tűzoltósághoz és a biztonságtechnikához.

Sikeres építkezés
1992-ben a Prometheus Tüzeléstechnikai Vállalat Légzéstechnikai Üzeméből megalakult az MSA-AUER Hungária Biztonságtechnika Kft. Azóta ennek a cégnek az elsőszámú magyar vezetője.
Ebben a minőségében műszaki emberként sikeresen vezetett be a magyar tűzvédelembe eddig nem ismert termékeket és műszaki megoldásokat.

Szerzőként és előadóként elsősorban a légzésvédelemben, a gáz méréstechnikában és a korszerű vegyi védelemben megjelentetett cikkei, előadásai tették ismertté és elismertté nevét.

Munkájának tulajdonítható a Gallett sisak sikeres hazai bevezetése, (tűzoltói és rendőri alkalmazásokban) majd az Iveco Magirus gépjárműfecskendők és gépezetes tolólétrák megismertetése.
A veszélyes anyagok jelenlétében végzett beavatkozásoknál, de az ilyen munkát végző ipari üzemekben is nélkülözhetetlen eszközök a gázérzékelő műszerek és vegyi védőruhák.

Irányítása alatt az általa vezetett cég egyre több területen veti meg lábát. Legutóbb épp a hallásvédő eszközök és a CAFS habbal oltó berendezések bevezetése körül bábáskodott.

Ezt a kitartó építkezést követő sikert a rá jellemző mérnöki precizitással érte el és a rá jellemző szerénységgel kezeli.
2007

Vissza