Híreink

Dr. Balogh Imre emlékpályázat 2022

2022. január 21. 11:48

Ha január, akkor pályázati felhívás! Immár 22. alkalommal hirdeti meg a BM OKF főigazgatója a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – ahogyan eddig is – a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak május 10-ig. A Védelem Online ismét figyelemmel kíséri a pályázat eredményeit. Terveink szerint a legjobb eredményt elért szakmunkákat ismét közzétesszük tanulmánytárunkban.


 

Kitől várják a szakmunkákat?

  • Hivatásos tűzoltóktól,
  • a tanulmányaikat folytató leendő tűzoltóktól, leendő tűzvédelmi szakemberektől,
  • tűzvédelmi szakemberektől,
  • önkéntes, önkormányzati és létesítményi tűzoltóktól.

 

Meddig várják a pályázatot?

A pályázatot 2022. május 10-ig lehet benyújtani.

 

Mit várnak?

Elvárás, hogy a dolgozat jelenítse meg azt, hogy a legújabb technikai, műszaki vagy informatikai vívmányok miként alkalmazhatóak a katasztrófavédelem mindennapjaiban, de a pályaművek foglalkozhatnak a tűzoltószakmához kapcsolódó egyéb aktuális kérdésekkel is.

Az elbírálásnál nagy súllyal esik latba a szakmai tartalom, az újszerűség és az alkalmazhatóság.

Az elektronikus és nyomtatott formában leadott dolgozatok elbírálásánál elsődlegesen szakmai, másodlagosan pedig formai követelmények alapján ítéli meg a zsűri.

A díjat a tervek szerint 2022. június 17-én adják át a BM OKF székhelyén. 

Az eredeti pályázati felhívás ide kattintva olvasható el.

 

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.

Az elmúlt évek nyertesei:

 

 

 

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 298 látogató olvasta.