Híreink

Hamarosan kezdődik az Interschutz 2015

2015. május 27.

Az ötévente megrendezésre kerülő tűzvédelmi és biztonságtechnikai kiállítás, az Interschutz hamarosan megnyitja kapuit. Június 8-13. között a Hannoveri Kiállítási Központban minden eddiginél nagyobb és színesebb esemény várható.


Összesen 1498 kiállító 1557 terméke mintegy 100 ezer négyzetméternyi területen – így foglalható össze az idei Interschutz, ha csak a legfontosabb számokat akarjuk megemlíteni. A kiállítók 49 országból érkeznek, így a változatosság garantált – nem beszélve az eddig nem látott érdekességekről, hiszen 282 világújdonság és 35 K+F projekt is bemutatkozik a kiállítás ideje alatt.

– Ez lesz a legnagyobb Interschutz eddig – fogalmazott dr. Jochen Köckler, a Német Kiállításszervezési Bizottság Interschutz-ért felelős tagja. – A biztonsággal kapcsolatos technológiák iránti kereslet megnőtt a krízishelyzetek világszerte történő sűrűsödése miatt; jó tudni, hogy a kihívásokra adott legjobb válaszok Hannoverben fognak felvonulni.

Idén először jelentkezik a „Partnerország-nap” elnevezésű tematikus eseménysor, amelyben a résztvevő partnerországok egy-egy napot kapnak országspecifikus programok megvalósítására. Június 9-én Olaszország kezd, 11-én Franciaország következik, és 12-én Lengyelország zárja a sort.

A hat kiállítócsarnokban és a nyitott bemutatóhelyszíneken ezzel párhuzamosan négy fő témakör – mentés, tűzmegelőzés, katasztrófavédelem, valamint biztonság – köré csoportosított, „akciódúsabb” bemutatókat is láthat a közönség, mint például a „Legkeményebb Élő Tűzoltó” vetélkedőt. A szervezők összesen 125 ezer látogatót várnak, elsősorban a németországgal szomszédos országokból (Ausztriából, Svájcból és a Benelux államokból).

Vissza

Ezt a hírt eddig 2085 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: