Híreink

Új Rosenbauer áramfejlesztők az Interschutzon

2015. május 05.

Új mobil áramfejlesztőket mutat be a Rosenbauer az idei Interschutz kiállításon. Az RS14 széria átdolgozásakor szempont volt a nagyobb terhelhetőség és a mobilitás.


A vészhelyzetben a mobil áramfejlesztőknek manapság jóval nagyobb terheléssel kell megbirkózniuk, de nem baj, ha kevesebb terhet jelentenek a szállításkor – nagyjából így lehetne összefoglalni a Rosenbauer mérnökeinek az RS14-duó áttervezéssel kapcsolatos kiindulópontját. Az ezen alapelvek mentén csökkentett súlyú és növelt teljesítményű RS14 és RS14 Super Silent („szuper csendes”) aggregátorokat az Interschutz tűzvédelmi és biztonságtechnikai kiállításon mutatja be a gyártó a nagyközönségnek.
 

Nagyobb teljesítmény…
A „modellfrissítésének” hála a készülékekről nagyobb biztonsággal működtethetők olyan eszközök, amelyek rendkívül sok energiát igényelnek az indítási és „felfutási” szakaszban (mint például a szivattyúk, kompresszorok vagy szirénák). Az áttervezett aggregátorokról például most már akár öt Nautilus búvárszivattyú is működtethető egyszerre, ami nem elhanyagolható szempont egy árvíz vagy néhány elárasztott pince esetén.
 

…és kisebb súly
Mindezzel párhuzamosan a mérnökök erőfeszítéseinek hála, az új RS14 jelenleg a legkönnyebb készülék a 14kVA-s kategóriában a piaconhat kilogrammal nyom kevesebbet az elődmodellnél. Ez a jelentős súlymegtakarítás a málhatérben újabb eszközök felvételét jelentheti.
Könnyebb kezelhetőség, nagyobb tudás
A készülék digitális kijelzője első ránézésre tájékoztatást ad az olyan fontos adatokról, mint az üzemanyagszint, az összterhelés, valamint, hogy a feszültség a „problémamentes” tartományban van-e. Ezzel párhuzamosan a „részletes kijelzés” sem maradhat el: a kezelő egyedi feszültségleolvasón ellenőrizheti, melyik fázis van esetleg túlterhelve, illetve olvashat le egyéb adatokat (pl. feszültség, teljesítmény stb.).
 

Adatok (RS14 / RS14 Super Silent)
- teljesítmény: 13,6 kVA
- csatlakozások: 2 x 400V, 3 x 230V, 1 x 12V, 1 x Firecan
- megfelel a DIN 14685-1 szabványnak 
- méretek: 820x440x580 mm
- súly: kb. 140-150 kg (feltöltött üzemanyagtartállyal) 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2178 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: