Híreink

Rekordméretű Interschutz 2015-ben

2015. április 13.

Minden eddiginél nagyobbnak ígérkezik az idei Interschutz: összesen mintegy 100 ezer négyzetméteren várhatóan 1400 kiállító képviselteti magát június 8-13. között Hannoverben.


Ahogyan arról már egy korábbi cikkünkben hírt adtunk, az ötévente megrendezett tűz- és kataszrófavédelmi kiállítás és szakvásár, az Interschutz idén Hannoverben zajlik, 2015. június 8-13. között. Az esemény ezúttal rekordgyanús számokkal indul: a 100 ezer négyzetméternyi kiállítófelületen összesen 49 ország mintegy 1400 kiállítója mutatja be a termékeit, a szervezők pedig 125 ezer látogatóval számolnak. A látogatók többsége természetesen a Németországgal szomszédos országokból, főleg Ausztriából, Svájcból és a Benelux-államokból érkezik, mint ahogyan eddig is. Idén azonban először tematikus „partnerország-napok” színesítik a programot: 9-én, 11-én és 12-én rendre Olaszország, Franciaország és Lengyelország mutatkozik majd be kiállítóin keresztül.

A programban a hagyományosnak mondható elemek – a tűz- és katasztrófavédelmi, mentési és biztonsági témájú kiállítások – mellett olyan színes események is szerepelnek majd, mint például a „Toughest Fire Fighter Alive” (kb. a „Napjaink Legkeményebb Tűzoltója”) fantázianevű verseny.

Természetesen a gyakorlat mellett az elmélet sem maradhat el: a látogatók ötven konferencia közül válogathatnak, amelyek az árvízvédelemtől a megelőző tűzvédelemig szinte minden témát lefednek.

Az esemény méretét és súlyát jól jelzi, hogy a szervező Deutsche Messe AG 2013-ban 312 millió eurós bevételt könyvelhetett el, amellyel világszinten a tíz legnagyobb kiállításszervező közé tartozik – és a világ legnagyobb kiállítóterületének tulajdonosa.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2106 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: