Termékek


Tűzoltás

Sugárcsövek - vízágyúk

Az Interschutz kiállításon, majd hazai bemutatókon is látható, sőt kipróbálható volt néhány speciális felszerelés, amely nélkül nehéz lenne a tűzoltási hatékonyság növelése. A hatalmas járművek mellett sokszor nem vesszük észre a kis dolgokat. A világkiállításon a LEADER csoport standján több egyedi megoldásra és ennek megfelelő teljesítményre figyeltünk fel.

 Sugárcsövek
 
A sugárcsövek széles skálája volt látható. Újdonságuk a hagyományos sugárcsövekhez képest, hogy ezek nem „turbó elven” működnek, nem szívják magukhoz a lángot, hanem eltolják, és az un. automata sugárcsöveknél, mint pl. az Ultimatic-nál, vagy Berlinforce-nél a visszaható erő lényegesen kisebb, mint a jelenleg használatos sugárcsöveknél. Meg kell említeni még azt is, hogy egyes sugárcsövek, a fejükön egy, egyszerű átállítással, alacsony nyomáson (3-4 bar) is képesek hatékony, működőképes sugarat biztosítani, mely nagyon fontos pl. magasba szerelésnél,
Ami szintén könnyebbség, hogy a LEADER sugárcsövek mellett nem kell külön habsugárcsövet vásárolni. Elég egy nehéz-, vagy multi-habadaptert venni a sugárcsőhöz, mely kis helyen elfér és könnyen felszerelhető a sugárcsövekre. Ezen kívül a sugárcső ellátható rászerelhető lámpával is.
 
Vízágyúk
 
A vízágyúk közül feltétlenül ki kell emelni a közismert, legnagyobb teljesítményű mobil vízágyút, a VECTOR-t. Ez a 600-5000 l/perc teljesítményű vízágyú biztonságos, mert
  • biztonsági szeleppel van ellátva,
  • a storckapcsok kialakítása biztosítja a csavarosdásmentes tömlőcsatlakozást,
  • a vízágyú csúszásmentességét rozsdamentes acél tüskékkel ellátott szétnyitható talpak garantálják, és
  • a vízágyú felborítása esetén a biztonsági szelep működésbe lép és a vízszállítás azonnal lecsökken 600 l/percre.
A vízágyút egy személy is könnyen a helyszínre tudja szállítani, kis helyigénnyel rendelkezik, könnyen kezelhető. Nem igényel karbantartást. Kívánságra 2 db „B” storckapoccsal, 1 db „A” storckapoccsal, 2 db „A” storckapoccsal, illetve 1 db 150-es Storckapoccsal is szállítható. Ennek a vízágyúnak a felépítmény része használható teleszkóp csővel (Top Gun) fecskendőre beépített vízágyúként is! 
Biztos sikerre számíthat aki a biztonsági szeleppel ellátott úgynevezett oszcilációs Partner vízágyút választja. Ez a vízágyú még a Vectornál is könnyebb, mégis 200-2000 l/perc teljesítménnyel rendelkezik és oszcilációs rendszere 20º, 30º, vagy 40º-ra állítható.
A kiállított fix beépítésű vízágyúk között megtalálható volt a Magyarországon már ismert mechanikus működtetésű Perojet vízágyú mellett a távirányítású, elektromos működtetésű Tornado RC és a Hurricane RC beépíthető vízágyú.

További képek

Vissza

Ezt a hírt eddig 2110 látogató olvasta.