Termékek


Tűzoltás

Nautilus új könnyű és erős mélyszívók a Rosenbauertől

Egy mélyszívó ma már a tűzoltóság alapfelszerelései közé tartozik. Az elmúlt időszak ár-és belvizei megmutatták milyen fontos a megbízható, kis vízmélységből is hatékonyan dolgozó szivattyú, de akár a gépjárműfecskendő vízellátásába is besegíthet. Az Interschutzon két ilyen új mélyszívót mutatott be a Rosenbauer.

A Rosenbauer Nautilus névre keresztelt két új modellje a Nautilus 8/1 és a Nautilus 4/1 sokoldalúan teljesíti a tűzoltási igényeket.
 
Láthatóan úgy tervezték, hogy könnyen kezelhető és szállítható legyen. Ehhez persze a kis súly - a 8/1-es 30 kg, a 4/1-es 20 kg - is hozzájárul, így egy fő könnyedén kezelheti.
Az árvízi elöntéseknél, pincéknél fontos, hogy minél kisebb víz maradjon a szivattyúzás után hátra. Ezt a feladatot a 8/1-es típus 8 mm, a 4/1-es típus 4 mm-ig teljesíti, ami hatalmas előrelépés, ezután már a felmosó vödör jut szerephez.
 
Az egyedi kialakítású szivattyúk teljesítménye a szabványkövetelmények felett van:
- Nautilus 8/1               935 l/perc        1 barral,           1330 l/perc      0 barral,
- Nautilus 4/1               510 l/perc        1 barral,            710 l/perc      0 barral.
 
Ezzel a teljesítménnyel a kategóriájuk legerősebbjei közé tartoznak.
A kábeltartót úgy alakították ki, hogy a kábel helytakarékosan a mélyszívóra csévélhető, a kábelsérülések elkerülése érdekében pedig integráltak egy kábelfül-húzás elleni védelmet.
 
Ezzel az új fejlesztéssel megszületett a mélyszívók új kategóriája, amely a hagyományosan megbízható Rosenbauer szivattyútechnológiára épül.

Képek

Vissza

Ezt a hírt eddig 1755 látogató olvasta.