Termékek


Tűzoltás

Szállítószalagok oltása CAFS léghabbal oltó berendezéssel

A német DMT a világon elsõ alkalommal adott alkalmassági igazolást szállítószalagok oltására a Rosenbauer beépített CAFS léghabbal oltó berendezésének. A DMT (Deutsche Montantecnik) kísérleti telepén végzett szigorú oltási tesztek során a lehetõ legkedvezõtlenebb feltételeket elõállítva vizsgáztatták a speciális lég habbal oltó berendezést.

Magas követelmények
 
A dortmundi DMT csarnokban teljes szakmai felügyelet alatt zajlott a Rosenbauer International AG. tûzkísérlete. A DMT alaklassági igazolásának elnyeréséig ugyanis sok vizsgálati követelmény kielégítésén keresztül vezet az út. Minden egyes tesztfázist többször megismételtek és az oltási eredményt azonnal ellenõrizték.
Minden kísérlethez az égési tulajdonságok szempontjából a legkedvezõtlenebb szállítószalag anyagot használták. Annak ellenére, hogy a nyilvános tûzkísérleten minden feltételt a legkedvezõtlenebb pozícióval állították be, a tûzkísérlet látványosan demonstrálta a CAFS oltórendszer hatékonyságát.
 
A kísérlet eredményeként a Rosenbauer CAFS léghab oltó berendezés a világon az elsõ, amely az DMT alkalmassági igazolásával rendelkezik.
A tervezése során az e célra speciálisan kifejlesztett fúvókák a CAFS oltóberendezés optimális oltásteljesítménye mellett biztosítják az oltóanyag minimalizálás követelményeit is.
Ez a minõsítés újabb lépés a Rosenbauernál a mobil oltásban elért eredmények beépített oltóberendezésekre való adaptálásában. A közúti alagutak, értékes gépek, termelõ berendezések után a szállítószalagoktól a repülõgép szerelõ csarnokig terjed a skála.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1754 látogató olvasta.