Híreink

Professzor dr. Kuti Rajmund – járművek tűzvédelme

2023. december 14. 08:47

Restás Ágoston egyetemi tanári kinevezése kapcsán többen érdeklődtek az ott említett dr. Kuti Rajmundról. Kuti Rajmundot, aki 2006-tól tevékenykedik egyetemi oktatóként, 2020. augusztus. 20-án nevezte ki egyetemi tanárnak Áder János köztársasági elnök a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar Mechatronika és Gépszerkezettan Tanszékére.


Tudományos fokozatot (PhD) 2009-ben katonai műszaki tudományok tudományágban a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen szerzett, majd 2015-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen katonai műszaki tudományterületen habilitált. Miután eleget tett a követelményeknek, 2020-ban nevezték ki egyetemi tanárnak. Jelenleg a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar Automatizálási és Mechatronika Tanszékének professzora, a tűzvédelmi, a munkavédelmi és az EHS szakmérnök szakok szakfelelőse, a győri alap- és mesterképzésben való részvétel mellett további két egyetem (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Óbudai Egyetem) doktori iskoláiban tanít.

Fő kutatási területe a speciális épületek, berendezések, közlekedési eszközök, ezen belül egyre inkább teret hódító elektromos meghajtású járművek tűzvédelme. Ez utóbbiak az elektromobilitás térhódításával egyre fontosabbakká válnak, és a kutatási eredmények gyakorlatba építésével akár emberéleteket is menthetnek, hiszen általuk a mérnökök a járműveket úgy tudják tervezni, hogy magasabb szintű biztonságot érjenek el.

Igazságügyi szakértőként is tevékenykedik és emellett kockázatelemzéssel is foglalkozik.

Vissza

Ezt a hírt eddig 355 látogató olvasta.