Híreink

Tudományos pályázati elismerések

2023. december 05. 08:39

A Magyar Tudomány Ünnepének belügyi fejezetének zárásaként a Belügyminisztériumban az ágazati tudományos pályázatok díjait, valamint a tudományszervezői munkáért odaítélt Szabó András-érmeket és oklevelet adták át.


Szabó András-érmet és oklevelet vehetett át dr. Bognár Balázs PhD tűzoltó dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöke kiváló tudományos, illetve tudományszervezői munkájáért.

A BTT által a ChatGPT és más nagy nyelvi modellek alkalmazásának lehetőségei és egyben biztonsági kérdései címmel kiírt pályázat első helyezését Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese „Tűzvédelmi szakértői rendszer létrehozása nagy nyelvi modellek segítségével” című munkájáért vehette át.  

A Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács (KTT) idei tudományos pályázatának első helyezését Ábrahám Márton tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nemzetközi főosztályának főosztályvezető-helyettese vehette át, „A városi kutató-mentő és a veszélyhelyzeti egészségügyi csapatok nemzetközi koordinációja a törökországi földrengést követően” című pályaművéért.

 

Forrás: BM OKF

Vissza

Ezt a hírt eddig 239 látogató olvasta.