Híreink

Még 100 nap az Interschutz-ig

2022. március 17. 08:14

Ezzel a címmel szerveztek tájékoztatót március 11-én, a 2022 június 20–25. között zajló kiállításról, ami persze sokkal több ennél. Eddig 50 országból több mint 1000 cég regisztrált. Nyolc csarnokban, három pavilonban és a szabadtéri területen mutatják be termékeiket és megoldásaikat. Mi várható?


Digitalizáció – hálózatépítés

Az INTERSCHUTZ projektmenedzsere, Bernd Heinold szavaival élve a világ vezető tűzoltósági, mentőszolgálati, polgári védelmi és biztonsági szakkiállítása két, a jelen és a jövő szempontjából kulcsfontosságú szempontot céloz meg: az innovatív digitális megoldások használatát, valamint a különböző szereplők és intézmények együttműködését. Vagyis a hálózatépítés kulcsszó mindkét területre vonatkozik. A digitalizáció az élet minden területét alapjaiban változtatta meg és változtatja jelenleg is.

Ezt láthatjuk majd a 16-os csarnok közepén található „Smart Public Safety Hub”-on, ahol különböző vállalatok hálózatba kapcsolódnak egy fedél alatt, és közös interdiszciplináris alkalmazási forgatókönyveket mutatnak be. Drónok használata felderítésre, jármű és központ közötti kommunikáció, a helyszínek digitális leírása és elemzése.

A „Jövőtrendek a közbiztonságban” című új tematikus bemutató a civil biztonság jövőbeli technológiai, szervezeti és társadalmi megatrendjeit veszi szemügyre. Új 5G-s hálózat teszi lehetővé ezek élményszerű megtapasztalását.

Ha hihetünk a terveknek, akkor ez az Interschutz maga is digitális megoldások tárházával jelentkezik. Valós és virtuális előadások kombinációjában balesetek, katasztrófák, válságok résztvevői lehetünk a modern médiatechnológia segítségével. Testközelből és személyesen tapasztaljuk meg a különböző forgatókönyveket, s így a bemutató terület egyedülálló élménytérré válik.

 

Digitális és hagyományos konferencia

A digitalizáció és a vírus eredményeként azokra is gondoltak, akik nem tudnak elmenni Hannoverbe. Keddtől csütörtökig angol nyelven sugározzák a Digitális konferenciát.

A 26-os csarnokban rendezik az INTERSCHUTZ Fórumot, amely minden fontos iparági témát feldolgoz, beleértve a mentőjárművek villamosítását is. A vásáron számos kiállítás is lesz erről. A Rosenbauer például bemutatja a világ első teljesen elektromos gépezetes tolólétráját. A berlini tűzoltóság itt számol be a Rosenbauer által gyártott és 2020 szeptembere óta használatban lévő eLHF elektromos tűzoltó-mentő járművel kapcsolatos tapasztalatairól.

 

100 nap INTERSCHUTZ-ig

Németország után az első öt kiállító nemzet Olaszország, Nagy-Britannia, az USA és Hollandia. Három ország önálló napon mutatkozik be!

  • Franciaország június 21., kedd,
  • Olaszország június 22., szerda,
  • Egyesült Államok június 23., csütörtök.

 

Kísérő programok

  • DFV 29. német tűzoltónap.
  • "S-Gard Safety Tour",
  • "Holmatro Rescue Challenge"
  • "Firefit Championships Europe"
  • workshopok, tréningek, élő bemutatók.

 

Jegyek online itt érhetők el.

 

Ezzel kapcsolatos hír, hogy a Magirus nem lesz jelen a szemlén.

Vissza

Ezt a hírt eddig 923 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: