Híreink

A Magirus kihagyja az idei Interschutz-ot

2022. március 17. 07:57

A Magirus 2022. március 16-án bejelentette: nem vesz részt az idei Interschutz-on, a marketingköltség egy részét pedig Ukrajna megsegítésére fordítja. Ennek részeként a gyártó két tűzoltó gépjárművet adományozott Ukrajnának.


A döntés mögött – a közlemény szerint – a pandémia és a háborús helyzet miatt kialakult helyzet áll: a Magirus az Interschutz-ra fordított marketingköltség egy részét az ukrajnai tűzoltóságok megsegítésére fordítja, ennek részeként pedig két felújított tűzoltó gépjárművet adományoz.

 

Német tűzoltóktól a gyártóig, majd Ukrajnába

Az ottobrunn-i önkéntes tűzoltóság 2017-ben cserélte le 1996-os gyártású Magirus DLK 23-12 nB CC típusú magasból mentőjét, amelyet a gyártó visszavásárolt, felújított, és kölcsöngépjárműként üzemeltetett tovább. Ez lett végül az egyik adomány, amely a múlt héten indult el a társával együtt a lengyel-ukrán határvidékre, ahol – meg nem nevezett – ukrán tűzoltóság vehette át további használatra. A másik jármű egy LB 30/5, amelyet 1993-ban gyártottak a luxemburgi hivatásos tűzoltóság számára.



Magirus DLK 23-12 nB CC (jobbra) és LB 30/5 (balra)

 

Nincs Interschutz

A gyártó költségoptimalizálási okokból nem vesz részt az Interschutz-on; a marketingbüdzséje (vélhetően) nagyobb részét inkább egy saját termékbemutató roadshow megvalósítására költi. Ennek része lesz a hannoveri IAA Transportation autós kiállításon történő részvétel (2022. szept. 20–25.), valamint egy saját bemutató megszervezése az év második felében, Ulmban.

 

Forrás: Magirus, FF Ottobrunn
 

Vissza

Ezt a hírt eddig 801 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: