Híreink

Hatalmas Magirus-megrendelés: 13 magasból mentő a dortmundi tűzoltóknak

2022. március 10. 08:09

A Magirus magasból mentőit a világon mindenhol a legjobbak között tartják számon; a dortmundi tűzoltóság azonban most egy lépéssel tovább ment, és az egész gépparkját Magirus-járművekre „konvertálja”. A német gyártó egyetlen hatalmas megrendelés keretében tizenhárom M32L-AT gépjárművet szállított le még január közepén.


Tűzoltósági igények

– Összesen kétezerkétszáz hivatásos és önkéntes tűzoltónk van, akik több, mint 150 ezer beavatkozást végeznek el egy évben, ezért elvárható, hogy minden gépkezelőnk tökéletesen uralja a magasból mentőket. A Magirus gépjárművek kiváló minőségén és megbízhatóságán túl mellettük szól még a könnyű kezelhetőség – mondta Dirk Aschenbrenner, a dormundi tűzoltóság és a vfdb igazgatója.

A dortmundi tűzoltók egy prototípus minden részletre kiterjedő, négy héten keresztül tartó tesztelése során győződhettek meg ezekről a tulajdonságokról. Az egy éve kiírt pályázaton – melyen szigorú műszaki és minőségi kritériumokna kellett megfelelni – végül a Magirus ért célba. 

 

Gyártás: havonta egy gépjármű, aztán még egy

A megrendelés teljesítése 2022. januárjában történt meg, tizenkét hónapal a szerződéskötés után. Mind a tizenhárom gépjármű Mercedes-Benz Atego 1530 F alapra épült, víz- és habágyúval (akár 2500 l/p teljesítménnyel), illetve RC500 típusú kosárral érkezik. A tízéves szervizperiódus mellé a gyár a leszálított csomag részeként a speciális, kifejezetten túlsúlyos személyek biztonságos mentésére szolgáló RL500 adapterek átadását is vállalta. 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 809 látogató olvasta.