Híreink

Karácsony 368 beavatkozás – 70 lakástűz

2022. december 28. 07:00

Sok embernek nem volt jó karácsonya az idén. Az OKF összesítése szerint ugyanis 99 esetben tűz miatt, 269 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetek miatt hívták a tűzoltókat. Összesen 70 lakástűz volt a három nap alatt. Egy ember lakástűzben, ketten pedig szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket hétfőn.


Társasház Győrben

Egy győri társasház egyik lakásában keletkezett tűz karácsony első napján. A győri és a pannonhalmi tűzoltók eloltották a lángokat. Az egységek hat embert mentettek ki a füsttel telítődött épületből. Összesen tizenkét embernek kellett rövid időre elhagynia az otthonát.

 

Családi ház Lipóton

A tűz feltehetően egy a lakóházzal egybeépített kocsiszínben keletkezett, majd átterjedt a száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére és egy húsz négyzetméteres melléképületre is. A beavatkozásnak köszönhetően a tűz a tetőszerkezetről a lakótérre nem terjedt át, de az épület lakhatatlanná vált. Öt tűzoltóságtól (Három hivatásos: Mosonmagyaróvár, Lébény, Győr és két önkéntes: Lipót, Hédervár) oltotta el a tüzet.

  • Kunmadarason, egy nyolcvan négyzetméteres lakóépület nappalija égett teljes terjedelmében, és egy helyen a födém is beszakadt. Oltás közben egy holttestet találtak a tűzoltók. A házból három gázpalackot kivittek, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak. 
  • Egy XVIII. kerületi családi házban felrobbant egy gázkazán, az épület lakhatatlanná vált.
  • Hódmezővásárhelyen bútorok égtek egy lakott ötven négyzetméteres hétvégi házban. Az épület lakhatatlanná vált.
  • Balatonfüreden háromszintes családi házban kéményben lévő lerakodás miatt a füst visszaáramlott a házba.

 

Koszorú, mécses

  • Budapesten egy XXI. kerületi lakásban egy adventi koszorú okozott tüzet.
  • Bicskén két illatmécses miatt gyulladt ki egy hűtő.

 

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 629 látogató olvasta.