Híreink

Újabb tűzoltó robot a Magirusnál: Wolf R1

2021. október 14. 13:30

Az AirCore tűzoltó turbinák hordozására elkészült, 2014-es TAF35 és a tavalyi TAF60 után itt egy teljesen különálló termékvonal. A Wolf R1 önjáró, távirányított tűzoltó robot követi a már bevált, egyszerű alapelvet: olyan feladatokat képes elvégezni, amelyek nagy kockázatot jelenthetnek az emberi állomány számára.


A Magirus Wolf R1 fantázianevű robotja a Rosenbauer RTE (melyről a Védelem 2020/6. lapszámában írtunk) útját követi: multifunkciós, távolról irányítható, elektromos meghajtású, lánctalpas  járműről van szó, amely négy tonnás vonóerejével, 1050 Nm nyomatékkal és cserélhető akkumulátorával robosztus megoldást kínál a beavatkozások elvégzéséhez. A távirányítás rövid távú megoldással 150 méter, hosszú távú megoldással (speciális irányítójárművel) akár 2,5 kilométer is lehet. 

A különféle feladatokra felszerelhető robot kifejezetten hasznos lehet földrengések utáni romfelderítéseknél, alagúttüzeknél, veszélyesanyag-balesetek felderítése során, vagyis általában véve különösen veszélyes helyzetekben vagy nehezen hozzáférhető helyeken.


Előtérben két Wolf R1 az október 16-ig tartó franciaországi országos tűzoltótalálkozó helyszínén, Marseilles-ben

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 931 látogató olvasta.