Híreink

VARIODYN® ONE – Épülethangosítás felsőfokon

2022. április 26. 14:02

Célszerű, ha az épülethangosítás az általános hangosbemondói funkciók mellett vészhelyzetek kezelését is hatékonyan képes megoldani. A Honeywell új, globális értesítési platformja, a VARIODYN® ONE pontosan erre jelent megoldást a telepítők, üzemeltetők és épülettulajdonosok számára egyaránt. Kompakt dizájn, bővíthető modulok, költséghatékonyság.


Rendszerdizájn

A VARIODYN® ONE egy IP-alapú épülethangosítási (PA/VA) rendszer, amely kivételesen jó hangteljesítményt nyújt a napi hangosítási rutinfeladatok és a biztonsági intézkedések ellátásához. Intelligens hálózati hangközpont (INC) segítségével akár nyolc, egyenként 500 W-os erősítőcsatornát és akár 48 hangszóróvonalat tartalmazó hangmátrix alakítható ki. A rendszer Etherneten keresztül skálázható, igény szerint több INC is összekapcsolható, mindegyik egységhez illeszthetö hangbemondó egység tartalmaz analóg hang ki- és bemeneteket, DANTE-interfészt, illetve beépített memóriát akár öt órányi hangfelvétel (riasztási üzenetek, bejelentések, háttérzene) tárolásához.

 

Teljesítmény erősítők

A rendszer egyedülálló teljesítménymegosztása rugalmas konfigurációt biztosít minden csatornához, lehetővé téve, hogy egy erősítőcsatorna tartalékként szolgáljon a többi számára. A költségcsökkentés jegyében pedig a EN 54-4 előírásainak megfelelő táp- és akkumulátortöltő egység az INC-ek energiaforrásaként is szolgál, így nincs szükség külön tápegységre a rack belsejében.

 

Bemondó egységek (DCS)

A rendszerben VARIODYN® DCS Plus gombos, és VARIODYN® ETCS multimédiás, érintőkijelzős bemondó egységek helyezhetők el, amelyek teljes körűen felügyeltek, és megfelelnek az EN 54-16 előírásainak.

 

Kommunikáció, interfészek

A VARIODYN® ONE közös hangprotokollokat használ, melyekkel hardver- vagy handshake-problémák nélkül, könnyebben integrálható más – például DANTE A/V és SIP – megoldásokkal. Power over Ethernet (PoE), valamint a rendszerhálózat és a hívóállomások között redundáns kapcsolat is elérhető. A színkóddal ellátott rendszerkábelezés garantálja a hibamentes összeszerelést és jelentősen csökkenti a telepítési időt.

 

A rendszer méretezése, architektúrája

A VARIODYN® ONE még elődeinél is tovább bővíti a rendszer képességeit, hogy megfeleljen a legbonyolultabb kihívásoknak is: akár 3200 erősítő, 3200 bemondó egység, 19 200 hangszóróvonal és 120 vagy több egyidejű hangüzenet integrálható. Az Ethernet hálózati útmutatások követése esetén a rendszerarchitektúra és a hálózati topológia lényegében korlátlanul bővíthető.

 

Tápegység

A rendszer beépíthető a nagy és a kis rackszekrényekbe is. Nagyobb rackek esetén 1U/2U méretű, EN 54-4 szabványnak megfelelő szünetmentes tápegységek biztosítják akár több kW hangteljesítményű rendszer ellátását. Kisebb rackek esetén az erősítők beépített, akkumulátortöltős tápegységet tartalmaznak.

 

Konfiguráció, kezelés, integráció

A VARIODYN® ONE konfigurációs eszköz és felügyeleti szoftver zökkenőmentesen kapcsolja össze az épülethangosító rendszert a tűzjelző központtal, egyetlen közös felhasználói és adminisztrációs felületet biztosítva. A közös platformnak köszönhetően a helyszíni telepítés, üzembe helyezés és karbantartás ideje jelentősen lerövidül.

 

Megbízhatóság, redundancia

A VARIODYN® ONE – köszönhetően pl. az elosztott vezérlőarchitektúrájának, az összes rendszerkomponens felügyeletének, a redundáns hálózati és bemondó egység csatlakozásoknak – az EN 54-1 szabvány által előírtnál jóval nagyobb hibatűrést biztosít.

 

Kiberbiztonság, megfelelőség

A VARIODYN® ONE szigorú kiberbiztonsági követelményeknek tesz eleget: minden adat- és hangfolyam titkosított, és a rendszer firmware-jét biztonságos rendszerindítás védi. A rendszer megfelel az EN 54-16 szabványnak és a TÜV Rheinland minőségi védjegynek.

 

A VARIODYN® ONE számos területen – közlekedés, ipar, vendéglátás, egészségügy, kereskedelem, oktatás – sikerrel alkalmazható, skálázható, könnyen fejleszthető, sokoldalú általános hangosító rendszer (PA), vagy vészhangosítási rendszer (VA) az épületek hatékony evakuálásához.

Erőteljes, könnyen skálázható és költséghatékony rendszer minden projekttípushoz, mérethez és bonyolultsági szinthez, a VARIODYN® ONE a Honeywell csúcskategóriás PA/VA globális rendszerkínálata.

 

Kattintson ide egy rövid termékvideó megtekintéséhez és a brosúra letöltéséhez!

 

Szalay Szilárd
Honeywell Kft. 1139 Budapest, Petneházy u. 2-4.
Mobil: +36 30 723 2709
Tel .: +36 1 451 4300
szilard.szalay@honeywell.com

Vissza

Ezt a hírt eddig 163 látogató olvasta.