Híreink

AquaMAN fecskendő, tűzoltó robot és más újdonságok a HEROS Szakmai Napon

2024. április 23. 07:33

Amint azt korábban közreadtuk, április 12-én bemutatták a HEROS legújabb gyártmányait, sőt, a fejlesztési elképzelésekbe is betekintést nyújtottak. Emellett hőkamera, tűzoltó robot, tűzoltó szimulátor, fejlesztés alatt álló gépjárműfecskendő is látható volt. A jelenlévőket a fejlesztők előadásokon és a gyakorlatban is tájékoztatták.


Milyen legyen egy kisebb, mondjuk 1000 literes tűzoltó gépjárműfecskendő? Mit málházzunk rá, egyáltalán milyen alváz bírja el a kötelező málhát? Hány fős legyen a fülke? Mekkora a lehetséges terhelés? Milyen szivattyút telepítsünk, ami hatékony, könnyű és gazdaságos? Magasnyomású vagy normál, beépített szivattyú vagy kismotorfecskendő? Hol legyenek a légzőkészülékek? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ az előadáson, majd az azt követő bemutatókon, ahol sorban álltak a kicsik, tervezett 1000 literes és a megvalósult HEROS AqaMAN 4000.

Nagy Tamás, a MEDRLAB igazgatója mutatta be a legújabb hazai fejlesztésű Pyrolater hőkamerát, amely a fejlesztések eredményeként képátvitelre és adattovábbításra is képes. Persze az összes speciális követelménynek (hő, leesés, IP védelem) megfelelő teszteredményekkel rendelkezik. Nem csoda, hogy ezt is körbeállták.

A legnagyobb figyelmet mégis a Shark Robotics tűzoltó robotja kapta, hiszen ez annak a méltán híres francia robotnak a továbbfejlesztett változata, amely a párizsi Notre Dame tűzoltásánál a legnehezebb körülmények között segítette a tűzoltást.

Mindenki kipróbálhatta magát és vezetői képességeit a tűzoltóautó szimulátorral, de még a HEROS garázsvásáron is böngészhetett.  

Így aztán az előadás, kiállítás, gyakorlati bemutató hármasaként eredményes szakmai napon vehettek részt a kollégák.

Vissza

Ezt a hírt eddig 152 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: