Híreink

Mit jelent a folyamatvezéreltség? Miért hasznos a tűzvédelmi nyilvántartásokról szóló tanúsítvány?

2022. február 25. 08:00

A vállalkozások, vállalatok a minőségbiztosítás, a kontrolling, a gazdálkodás (adózás, bérszámfejtés, stb) területén ma már természetes módon vezetnek szabályozott működést támogató elektronikus dokumentumokat. Ezt az emelt szintű működést támogatólag kaphatják meg a fiREG Tanúsítványát azok a cégek, akik tűzvédelmi eszközeik felülvizsgálatát elektronikusan vezetett üzemeltetési naplóban rögzítik.


Digitális világ – jó pontok

Ami a gazdálkodásban természetes és könnyebbé teszi a folyamatok irányítását és kezelését, az az elmúlt időszakban egyre több vállalatnál jelent meg a tűzvédelemben, az elektronikusan vezetett naplók használatában. Sokan egy kisebb pilot projekt (leányvállalat, különálló telephely, stb.) keretében próbálták ki az elektronikus rendszert, majd látva működését, hatékonyságát terjesztették ki az anyavállalatra is.

Egyre több vállalati partner jelezte vissza számunkra, hogy a szokásos működési és biztosítási auditok során “jó pontot” szereztek azzal, hogy a hagyományos, táblázatkezelőben, papírokon vezetett tűzvédelmi üzemeltetési naplók helyett folyamatvezérelt, innovatív, papírmentes rendszert tudtak felmutatni – avat be a részletekbe Fekete Attila, a fiREG.hu Kft. társalapítója.

 

Folyamatvezéreltség

A rendszer folyamat-vezéreltsége miatt a felhasználóknak nem kell többé előállítaniuk azt, hogy “mi a feladat”. Ez azért van, mert program révén eszköztípusok szerint – a mindenkori jogszabályok figyelembevételével – pontosan tudható, hogy mikor és milyen típusú ellenőrzéseket kell végrehajtani. Ezeket a feladatokat nem kell naptárból, excel táblákból kikeresve feladattá alakítani (majd igyekezni, hogy ne maradjanak el), hanem a rendszer automatikusan mutatja a teendőt a felelősnek és értesíti is. Ráadásul ezt mindaddig mutatja, amíg az adott feladatot el nem látja el a felelőse. Ez egy naptárnál, táblázatnál nem így működik.

Ha ma épp nem tudtam vele foglalkozni, vajon áthúzom-e holnapra a naptárban? Vajon időben nyitok be egy táblázatba?

 

Tanúsítvány: Papír a falon?

Ez nem csak egy olyan tanúsítvány, amit adott esetben felteszünk a falra, de sok értelme nincs?

– Egészen biztosan nem! – kontráz Horváth Gábor, a fiREG.hu Kft. szakmai vezetője, tűzvédelmi mérnök. – Legalább 100 interjút készítettünk az elmúlt fél évben olyan vezetőkkel, akik jellemzően az EHS (Környezetvédelem, Egészségvédelem, Munkabiztonság) területért felelnek nagyvállalatoknál. Ezekben a cégekben már minden szinten folyamatokban gondolkodnak! Ezért nagyszerű lehetőségnek látják, hogy innovatív, papírmentes nyilvántartást vezethetnek. Ha erről tanúsítványt mutathatnak fel az jelentős hozzáadott érték számukra. Éppen az auditokon is! Ezt az igényt elégítettük ki a közelmúltban, amikor elérhetővé tettük a vállalatok, sőt a karbantartók számára is fiREG Tanúsítványt.

A minőségbiztosításban is mutatja, hogy ezek a cégek többet tesznek a tűzvédelem magas szinten tartásáért, mint versenytársaik.

 

Húzóerő és követők

– A húzóerő, a nagyobb igény az autóiparból és a gyógyszeriparból jön! Az nem kérdés, hogy ezeken a területeken miért kiemelten fontos a tűzvédelem magas színvonala. Ugyanakkor azt látjuk – teszi hozzá Fekete Attila –, hogy az innovátoroknak nevezhető területeket követően a többi szektor sem akar lemaradni. 

Ezért is javasoljuk az EHS vezetőknek, hogy amennyiben digitális rendszerre váltanának és akadályokba ütköznek, keressenek fel elektronikusan vezetett naplót szolgáltató vállalkozásokat. Legegyszerűbb módja, ha a https://fireg.hu/tuzvedelmi-ajanlat címen adják le az igényüket. Az egyszerű űrlap kitöltésével ajánlatkérésük akár 70 olyan céghez juthat el azonnal, melyek mindegyike aktív fiREG felhasználó. Ilyen cég választásával nyilvánvalóan gördülékenyen valósítható meg a papírmentes nyilvántartás vállalaton belül.

Összességében elmondható, hogy az elektronikusan vezetett naplók iránti igény folyamatosan emelkedik és több területet is hatékonyan támogathat az a fiREG Tanúsítvány, mely már minden üzemeltető számára elérhető, használható.

 

További információk itt érhetők el:

www.fiREG.hu 

 

vagy az alábbi QR kód leolvasásával:

 

https://fireg.hu/#enterprise

Vissza

Ezt a hírt eddig 1002 látogató olvasta.