Híreink

A+A kiállítás: munkahelyi és kiállítási biztonság

2021. szeptember 27. 13:11

Komoly egészségügyi óvintézkedésekkel jön az A+A kiállítás idén – a szervezők mindenkit biztosítottak arról, hogy az október 26-29. között, Düsseldorfban zajló szemle idején nem csak bemutatják, hanem alkalmazzák is az egészségügyi óvintézkedéseket. A „hagyományos”, személyes jelenlétet megkövetelő vásár bizonyos eseményeit ingyenesen, online is közvetítik.


A mintegy 50 ezer négyzetméter területen számos előadás, stand, esemény látható többek között a digitalizáció és a biztonság, az egészség, a fenntarthatóság, a személyi higiénia és védőeszközök, valamint a veszélyes anyagok kezelése témakörében. 

A 6-os csarnokban a Németországi Létesítményi Tűzoltók Szövetsége tűz- és katasztrófavédelmi bemutatót tart, amelynek keretében például több veszélyesanyag-baleset szimulációját tekintheti meg a közönség.

Egy másik érdekesség a Robotika Park, amely több gyártó és a Fraunhofer intézet együttesen mutatják be a magyarra általában mesterséges (vagy biomechanikus) külső vázként lefordított exoskeletonok ipari szerepét. Ezek a külső vázszerkezetek az ember testére csatolva egészítik ki vagy helyettesítik teljesen az izmok funkcióját, számos lehetőséget teremtve a munka hatékonyabbá, gyorsabbá vagy biztonságosabbá tételére.

Bővebb információ a vásár kapcsán: www.aplusa-online.com

Vissza

Ezt a hírt eddig 947 látogató olvasta.