Híreink

Biztonsági összekötők és veszélyes ipari védelmi ügyintézők képzése

2014. szeptember 05.

A 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet szerint előírt veszélyes ipari védelmi ügyintézők, illetve a 2012. évi CLXVI törvényben meghatározott biztonsági összekötő személyek számára a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ saját és külső helyszínen képzést szervez. A jelentkezési határidő szeptember 8, de a cégek kötelezettségeinek teljesítését elősegítendő folyamatosan várják a jelentkezéseket. A felhívást és a jelentkezési lapot tesszük közzé.


A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (továbbiakban KOK; 1033. Budapest, Laktanya u. 33.) saját és külső helyszínen képzést szervez:

- 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet 7. sz. melléklet 6.2. pontja alapján a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem üzemeltetői részére előírt veszélyes ipari védelmi ügyintézők, illetve
- 2012. évi CLXVI törvény 6. § (7) bekezdése alapján európai, vagy nemzeti létfontosságú rendszerelem üzemeltetői részére előírt biztonsági összekötő személyek számára.
 

A képzés által végezhető feladatkörök:
A tanfolyam eredményes elvégzését követő sikeres vizsga alapján kiállított bizonyítvány feljogosítja a szakembereket, hogy hivatalosan is elláthassák az azonosított létfontosságú rendszerelemek biztonsági összekötő beosztását és a hozzá kapcsolódó feladatokat, vagy a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekben a hatályos jogszabály szerinti veszélyes ipari védelmi ügyintéző munkakört.
 

A képzésben való részvétel feltételei:

  • Regisztráció a KOK PORTÁL-on, (http://kok.katasztrofavedelem.hu/kokportal)
  • Képzési költségek befizetése és bizonylatolása,
  • Biztonsági összekötők számára: az adott ágazatnak megfelelő szakirányú végzettséggel kell rendelkeznie.
  • Veszélyes ipari védelmi ügyintézők számára: legalább középfokú műszaki végzettség.

 

Képzési idő:
A képzések 2-2 modult tartalmaznak:

  • az általános katasztrófavédelmi modult,
  • a veszélyes ipari védelmi ügyintéző, vagy a biztonsági összekötő szakmai modult.

A végzettség megszerzéséhez az általános és a szakmai modult kell teljesíteni.
A levelező rendszerű képzés 2x3 napos általános és 2x3 napos szakmai modulokat tartalmazó elméleti és gyakorlati tanórákkal és egyéni tanulással kerül végrehajtásra, majd a két modul teljesítése után vizsgával zárul. A modulok 48 - 48 tanórából állnak.
Az általános modul tanóráinak látogatása alól mentesül, aki legalább középszintű katasztrófavédelmi, polgári védelmi vagy tűzvédelmi képesítéssel rendelkezik, a felmentés csak az óralátogatásra vonatkozik a vizsgára nem!
A sikeresen vizsgázók számára a KOK bizonyítványt állít ki.

Tervezett képzési helyszínek, időpontok és árak:
Általános modul: a berendelések a hét első munkanapján kezdődnek és 3 naposak
Képzés helye: KOK Péceli objektuma (2119 Pécel, Szent Imre körút 3.) 
Szakmai modul: a berendelések a hét második munkanapján kezdődnek és 3 naposak
Képzés helye: Hotel Ében *** (1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 15-17.) 
Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 08. Az első képzés várhatóan a jelentkezések lezárását követő 2-3. héten indul, majd azt követően folyamatosan a felmerült igények szerint.
Befizetési határidő: A képzés 1. napjáig kell a képzési költségeket kiegyenlíteni.
15 fős jelentkezési létszám alatt a képzés nem indul!
 

Árak:
A képzési költségek tartalmazzák a képzés jegyzeteinek árát és az első vizsgát. Az elektronikus jegyzeteket a tanfolyam tárhelyéről tölthetik le a résztvevők.
A képzési díj 195.000,- Ft, az általános modul tanóráinak látogatása alól felmentettek számára: 100.000,- Ft.

A képzések minden nap 9:00-tól 16:00-ig tartanak.
A tanfolyam első napja regisztrációval kezdődik, ahol a képzési költségek befizetéséről szóló igazolást le kell adni és a középfokú műszaki végzettséget igazoló bizonyítványt, illetve a szakmai végzettséget igazoló okmányt eredetben be kell mutatni. Kérjük a képzés megkezdése előtt fél órával jelenjenek meg a regisztráció sikeres végrehajtása érdekében. (KOK Péceli objektuma 2119 Pécel, Szent Imre körút 3.)
Az általános modul tanóráinak látogatása alól felmentettek számára a regisztráció a szakmai modul első napján a képzés megkezdése előtt fél órával történik. (Hotel Ében *** 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 15-17.)
A képzési költség csak banki átutalással, vagy befizetéssel teljesíthető a BM OKF GEK Magyar Államkincstárnál vezetett 10023002-00294298-00000000 számú számlájára. A jelentkezés befogadása után a számlázó BM OKF GEK a megadott címre postázza a számlát.
A jelentkezési határidő lezárása után mindenki e-mail értesítést kap.

Érdeklődni lehet:
Petrik Péter tű. őrgy.
tanulmányi kiemelt főreferens

Tel: +36-1/436-15-66 
vagy peter.petrik@katved.gov.hu
http://kok.katasztrofavedelem.hu/
 

A JELENTKEZÉSI LAP IDE KATTINVA ÉRHETŐ EL.

Tájékoztató a biztonsági összekötők veszélyes ipari védelmi ügyintézők képzésén résztvevők számára
 

Szálláslehetőségek a képzés során:

  • KOK péceli objektum: BM OKF GEK által üzemeltetett 2-3 ágyas kollégiumi jellegű szobákban: 3.500 Ft/fő/éj (a szobák saját fürdővel rendelkeznek), igény esetén 1 fős elhelyezést biztosítunk, 
  • Hotel Ében *** szállodai szobáiban: egyágyas szoba: 7.500 Ft/fő/éj; kétágyas szoba: 9.000 Ft/szoba/éj; a szobaárak tartalmazzák az adókat és a svédasztalos reggelit.

Étkezési lehetőségek a képzés során:

  • Étkezés KOK péceli menzáján: ebéd menü rendszerben 950 Ft/fő,
  • Étkezés Hotel Ében Lagúna éttermében: 2 fogásos menüebéd: 1.800 Ft/fő, A’la carte étkezés esetén 10 % kedvezmény.

A szállás és étkezés egyénileg bárhol megrendelhető a képzési helyen lévőket kényelmi okokból, tájékoztatásul adtuk meg.
A KOK péceli objektumában igényelt szállást és étkezést a BM OKF GEK által rendszeresített formanyomtatványon lehet megrendelni. Az aláírt megrendelést 06-1/436-15-36 számú faxra, vagy eva.csibane@katved.gov.hu e-mail címre kérjük megküldeni legkésőbb a szolgáltatás igénybevételét megelőző 5 munkanappal. Az iskolai menza étlapja a KOK honlapján (http://kok.katasztrofavedelem.hu) a hallgatói információk / étrend menüpontban megtalálható, de igény esetén a jelentkezők regisztrált e-mail címére is megküldjük. Érdeklődni szállás és étkezés tekintetében Csibáné Bihari Éva tű. őrnagy asszonynál lehet a 06-1/436-15-28-as telefonszámon.
A Hotel Ében*** elérhetősége: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 15-17. Tel.: 06-1/383-8418, Fax: 06-1/383-8417 e-mail: sales.hoteleben@gerandhotels.hu, megrendelési igényeiket szobafoglalásra és étkezésre a szálloda értékesítésén, vagy a recepción adhatják le, egyénileg.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2320 látogató olvasta.