Híreink

HI-FOG DAYS 2008 Finnországban

2008. október 27.

Szerencsém lehetővé tette, hogy a VENTOR Kft. vendégeként részese legyek a Finnországban 2008. május 29-30-án megrendezett HI-FOG DAYS 2008 elnevezésű konferenciának - erről tudósítok most röviden – írja Mészáros János.


A vízködös oltásról szóló konferencia nem csak nevében, de minden tekintetben és a szó legszorosabb értelmében „nemzetközi” volt. Csak egy jellemző példa: a SOKOS Hotel liftjében egyszerre utaztak amerikai, brazil, ausztrál, kolumbiai és magyar résztvevők.
 
Programok, résztvevők és helyszínek:
 
Az első nap előadásait az építészek körében közismert Heureka Science Centre (Helsinki - Vantaa) előadótermében láttuk-hallottuk. Az előadók a világ minden részét (Finnország, USA, Anglia, Németország, Oroszország, Kanada) képviselve változatosan, gyakorlati példákkal illusztrálva ismertették a vízköddel oltás lehetőségeit, szabályozását, fejlődési irányait. 
Délután vendéglátóink lehetőséget adtak a MARIOFF cégközpont megtekintésére, majd egy kiváló hangulatú - Mikulással és finn népzenével is fűszerezett - esti programra is.
 
A második nap a Marioff cég Keravai gyárának megtekintésével kezdődött, melyet a cég Lohjai kísérleti telephelyének meglátogatása követett. Itt a legkülönbözőbb teszt szituációkkal és azok színhelyeivel ismerkedtünk meg, majd - mintegy megkoronázásaként az egyébként is kimagasló színvonalú rendezvénynek - megtekinthettünk több valódi tűztesztet (vízködös oltást) is.
 
Végül, de nem utolsó sorban köszönetet kell nyilvánítanom a VENTOR Kft-nak a meghívásért, a szíves vendéglátásért és kellemes szabadidős programokért.
 
Mészáros János
 
 
Fotók:
1. Heureka Science Centre (Helsinki - Vantaa)
2. A MARIOFF cég központja (Helsinki - Vantaa)
3. Lohja – tesztközpont
4. Lakószoba összehasonlító tűztesztje

Vissza

Ezt a hírt eddig 2974 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: