Híreink

Műszaki mentések eszközei a tűzoltóságnál - konferencia a KOK-ban

2009. február 13.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ 2009. április 23-án már hagyományszerűen - neves előadók, szakértők felkérésével egész napos szakmai konferenciát rendez a KOK péceli oktatási épületében. A konferencia "A műszaki mentések eszközei a tűzoltóságnál" címmel kerül megrendezésre.


A konferencia célkitűzései

Megismertetni a műszaki mentési eszköz felhasználókat, valamint a tűzoltó technikai oktatást végzőket a téma legjelentősebb kutató, fejlesztő, gyártó, forgalmazó és alkalmazó szakembereinek elképzeléseivel, célkitűzéseivel.
Tapasztalatcsere a műszaki mentési eszközök minősítése és rendszeresítése, az időszakos felülvizsgálatok, a meghibásodások, azok elkerülése, valamint a felhasználók képzése terén.
Fórum biztosítása ahhoz, hogy a műszaki mentésnél használható eszköz gyártók, forgalmazók bemutathassák a szakmai újdonságokat a felhasználók számára.
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ együttműködési kapcsolatainak fejlesztése a - tűzoltó, katasztrófavédelmi képzés fejlesztése érdekében - a műszaki mentési eszköz gyártó, forgalmazó, felülvizsgáló és javító cégekkel, valamint a technikai fejlesztést irányítókkal és a technika felhasználókkal.

A konferencia keretében előadásokat tervezünk a tűzoltóságnál alkalmazható műszaki mentési eszközök rendszeresítéséről, munkavédelmi minősítéséről, az időszakos felülvizsgálatok és a meghibásodások tapasztalatairól, valamint a felhasználó állomány képzéséről.
A konferencián prezentáció megtartására kérjük fel az OKF érintett vezetőit, a legjelentősebb hazai eszköz gyártók, forgalmazók, vezető szakembereit, valamint a műszaki mentési eszköz felhasználók képviseletében a hivatásos önkormányzati, az önkéntes és a létesítményi tűzoltóságok egy-egy tapasztalt szakemberét. A tűzoltótechnika kezelői képzés helyzetéről, problémáiról és jövőbeni formálásáról a tanintézet munkatársai tartanak előadást.
A konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy a tűzoltó védőeszköz gyártók, forgalmazók bemutassák legújabb termékeiket és fejlesztéseiket, illetve kicserélhessék tapasztalataikat a felhasználókkal.

A Konferencia szervezésével kapcsolatosan a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban Duruc József osztályvezető úr fogadja a cégek jelentkezéseit
a 06-1- 4361-511 telefonon,
a 06-1-4361-505 telefaxon, vagy
a jozsef.duruc@katved.hu levelezési címen.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2036 látogató olvasta.