Híreink

FIRE FLEX – új védőruha a Rosenbauertől

2019. szeptember 02. 10:36

Mit lehet még újítani egy tűzoltó védőruhán? – gondolja az ember, aztán elcsodálkozik azokon az új megoldásokon, amit a FIRE FLEX tartogat, ami tulajdonképpen a világszerte bevált FIRE MAX 3 védőruha továbbfejlesztése. Praktikus részletek, optimalizálások, fokozott viselési kényelem, no és persze látványosan új vizuális megjelenítés. Vagyis lehet újat alkotni ebben is – ahogyan azt a tűzoltókkal folytatott párbeszéd eredménye is mutatja.


Prémium termék

Az évtizedes tapasztalatok és a tűzoltók között végzett intenzív felmérések adják az alapot a Rosenbauer új védőruhájához. Az első szembeötlő látványos elem a színek kombinációja. Kétszínű, akár feketéskék, piros vagy arany kombinációval, vagy arany és barna összeállításban elérhető.

A felső anyag Nomex® NXT vagy X55, PBI-vel. Mindkét szövet bevált a FIRE MAX 3 ruhánál, és rendkívül hatékonynak bizonyultak a hő, a lángok és a mechanikai veszélyek elleni védelemben, valamint az első védvonalként a folyadékok behatolása ellen. A háromrétegű szövet szerkezete biztosítja a maximális lélegezhetőséget és az izzadság gyors eltávolítását belülről kívülre, ugyanakkor kiváló hőállóságot kínál. Az új vágott, váll- és kar-szerkezetek, valamint a kiegészítő párnázás hozzájárulnak a jelentősen javított viselési kényelemhez. Ezenkívül számos kiegészítő és részlet, például az új piros fogók teszik a FIRE FLEX-et rendkívül funkcionálissá.

 

Optimalizált illeszkedés

Az alapszabást, azaz a védőöltözet formáját áttervezték a FIRE FLEX új dizájnjának megfelelően. A karkialakítás felépítése jobban illeszkedik a viselő természetes testtartásához, és nagyobb mozgásszabadságot biztosít. A váll-kar területet úgy alakították át, hogy a kabát még kényelmesebb legyen, ha a tűzoltó a feje fölött dolgozik, vagy amikor a karokat felemeli. A kényelmes nadrágtartók, ez már tényleg hab a tortán, ergonómiai kialakításúak, párnázottak és persze cserélhetők, ami bizony nagyon hatásos, mert igazán kényelmes érzést biztosít a vállnál is. A széles mérettartomány és hosszúság biztosítja az alakhoz való maximális illeszkedést. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a FIRE FLEX három méretben (60-62, 64-66, 68-70) és öt hosszúságban kapható. Szükség esetén a Rosenbauer védőruhákat is előállítják külön-külön az előírt testméretnek megfelelően.

 

Javított kényelem

Számos részletet változtattak, ami talán csak a második pillantásra ismerhető fel: Például a fényvisszaverő csíkokat - amelyeket a még jobb felismerhetőség érdekében átalakítottak - a FIRE FLEX-re ragasztották, és nem varrták, mint más védőruháknál szokásos. Ez puhábbá és simábbá teszi ezt a területet, növeli a mobilitást, javítja a légáteresztést és megkönnyíti a mozgást.

A FIRE FLEX nagy viselési kényelmét a kar és az elülső varrás szegély új anyaga is segíti. Itt egy PTFE membránon alapuló háromrétegű zárat használnak, amely vízálló és lélegző. A dzsekik és a nadrág szegélye új szén megjelenést kapott, és PU bevonatúak (vízálló, de nem lélegzőek), mivel ezek a területek egyébként jobban igénybe vannak véve és szellőzőbbek. Általában véve a PTFE membrán védi a víz és a folyadékok behatolását, és vírus- és vér beszivárgás ellen is véd. Annak érdekében, hogy a membránt mindkét oldalán ellenőrizni lehessen, a FIRE FLEX két ellenőrző nyílással rendelkezik. További újdonság a kabát vállrészébe beépített cellás gumi csíkok. Itt vannak a légzőkészülék hevederei, amelyek nyomják a szövetet, és ezáltal itt még nagyobb a hőhatás. Ez az új megoldás tehát nemcsak nagyobb kényelmet, hanem biztonsági funkciót is jelent.

 

Egyéb biztonsági megoldások

Szintén új vagy a FIRE FLEX standard változatban kapható a kabát hátulján rögzített mentőhurok, amelyen keresztül a használót ki lehet húzni a veszélyzónából. Két erős Nomex® hevedert tartalmaz, amelyeket a külső szövethez varrnak és tépőzárral rögzítik. A fogantyú, és a hurok használatra kész. Ugyanez vonatkozik a pánik cipzárra, amely először műanyagból készül a FIRE FLEX kabátján. A TORNADO bevetési csizmához hasonlóan a műanyag cipzár hőálló és rendkívül simán fut. A fém zipzárral ellentétben még a súlyos kopás vagy a sérült fogak esetén is jól működik.

Számos apró részletbővítés teszi teljessé az új védőruha harmonikus megjelenését: az összes zsebet kibővítették és ergonómiailag optimalizálták. A kabát elején lévő két rádiózseb átlósan van elrendezve és kicsúszás elleni biztonsági hevederrel van ellátva.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1514 látogató olvasta.