Híreink

FeuerTrutz 2019: Tűzvédelmi vásár és kongresszus új látogatói rekorddal

2019. március 04. 10:17

A kilencedik FeuerTrutz látogatói csúcsot döntve, ismét a tűzmegelőzés szakembereit vonzotta Nünbergbe. 2019 február 20-án és 21-én a nünbergi vásárközpontba ötven országból több mint 9000 szakmai látogató és 21 országból 315 kiállító érkezett. A párhuzamosan zajló Tűzvédelmi Kongresszuson 1500-an, a két párhuzamos szemináriumra 250 részvevő regisztrált.


Vásár

Két csarnok a termék és megoldások tematikában 315 kiállító mutatkozott be a tűzvédelmi berendezések technológia újdonságaival, az építészeti és a szervezési (magyarul használati tűzvédelemnek nevezzük) megoldásaival. A kiállítók és a résztvevők száma és egyre inkább nemzetközi jellege azt jelzi, hogy FeuerTrutz nemcsak német nyelvű országokban, hanem nemzetközi szinten is egyre inkább kötelező eseménynek számít. Az idén először volt egy országos pavilon, amely alapvetően négy ukrán társasággal, amely az ECEU FIRE keleti európai ernyőszervezettel kiegészülve mutatkozott be.

 

A FeuerTrutz 2019 keretprogramja jól ismert és új elemeket kombinált:

A kiállító szakértői fórumokon kívül – látva a külföldiek növekvő számát, az idén először angol nyelven is – az élmény tűzvédelem a kiállítási standokon és a szabadtéri területen lévő akciókban szerzett új híveket. Az új, nemzetközileg orientált „Német Tűzvédelmi” műhelyben a látogatók megismerhették a német tűzvédelmi tájképet. Az Oktatás és Karrier témában, 16 oktatási és képzési intézmény mutatkozott be, ezzel az utánpótlásra és egyben a munkaerőpiacra is koncentrálva.  

 

Tűzvédelmi konferencia

A tűzvédelmi Kongresszus idei mottója „Biztonsági célkitűzés a tűzvédelemben: Koncepciók és megoldások a standard és a speciális épületekben” helyett. 36 neves szakértők a saját területén beszélt a legfontosabb aktuális kérdésekről az építészeti, az aktív és a szervezeti tűzvédelem területén.

Egy további célra a speciális épületek tűzvédelmére koncentrálva számos példával mutatták be a tűzvédelmi koncepciók révén alkalmazott modern problémamegoldásokat és az elkerülhető hibákat az oktatási intézmények, iroda- és igazgatási épületek, speciális faépületek, valamint a logisztikai központok területén.

A Tematikus blokkok (minta ipari épület, MVV TBC kezelése és szellőztető rendszerek, a problémás kérdések, iránymutatások és MEltBauVO) és építési jogok inkább a német nyelvterületre koncentráltak, de számos elem ötletadó lehet a hazai megoldásokban.

Jövőre új időpontban – 2020. június 24-én és 25-én –, immár nyáron rendezik a X. FeuerTrutz vásárt és a tűzvédelmi kongresszust.

Fotók: Feuertrutz-Messe.de

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 948 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: