Híreink

Új eszközöket kapott a FER Tűzoltóság

2022. október 07. 15:31

​A FER Tűzoltóság Kft. és a Létesítmény Tűzoltóságok Országos Szövetségének szervezésében nemzetközi tűzoltó konferenciát tartottak Tiszaújvárosban, a MOL Petrolkémiánál. Az esemény záró rendezvényén öt új, speciális járművet adtak át a FER létesítményi tűzoltóságnak.


Tiszaújváros regionális vegyipari központtá fejlesztésének újabb állomásaként a FER Tűzoltóság műszaki képességeit jelentős mértékben fejlesztették. A MOL Petrolkémiánál a poliolüzem építése jó ütemben halad, amelyhez a FER létesítményi tűzoltóság meglévő infrastruktúrájának fejlesztésével arra törekedtek, hogy az új vegyipari komplexum a lehető legnagyobb biztonsággal legyen működtethető.

A FER beavatkozási képességének növelése érdekében Tiszaújvárosban és Százhalombattán egy-egy nagy teljesítményű Rosenbauer habbaloltóval, valamint egy-egy konténerszállító gépjárművel bővül a már rendelkezésre álló eszköztár, és további járműveket is megrendeltek. Emellett számos szakfelszerelést és a Tiszaújvárosba szállítandó alapanyagok biztonságát garantáló, egy balesetnél bevethető speciális eszközökkel felszerelt konténereket is beszereztek. Ezek az eszközök képesek egy balesetnél a sérült tartályokból az anyagot átfejteni és a maradékot lefáklyázni.

A tűzoltó járművek mellett egy Bronto Skylift típusú magasból mentő gépjárművet is átadtak a százhalombattai egységnek.

A FER Tűzoltóság létszáma is nőtt 17 fővel, így közel 90 szakember áll készenlétben Tiszaújvárosban. A létesítményi tűzoltók új laktanyája mindössze 3-4 percnyire van a poliolüzemtől, így a vonulási idő az iparterület közlekedésfejlesztési terveinek megvalósítása után tovább csökken.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1059 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: