Híreink

Dübörög az elektromos hajtásra való felkészülés

2019. május 08. 12:36

Az Allison Transmission felvásárolja a Vantage Power-t és az AxleTech elektromos járműrendszerekkel foglalkozó részlegét. Ez a hír számunkra azért lehet érdekes, mert az Allison a haszongépjárművekben – köztük a tűzoltó autókban – alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója. A cég így kifejezetten erős pozícióba kerül az elektromos meghajtások és integrált elektromos tengelymegoldások terén.



Az Allison Transmission Holdings Inc., a közepes- és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója bejelentette, hogy megvásárolta a Vantage Power vállalatot, valamint az Axle Tech elektromos járműrendszerekkel foglalkozó részlegét. Ezzel az Allison egy olyan elektronizálási stratégiával rukkol ki, amely magában foglalja a jelenlegi elektromos hibrid technológiákat, új villamos hajtásrendszert fejleszt és integrálja azokat egy alternatív meghajtási rendszerben.

A Vantage Power egy díjnyertes, Londoni székhelyű vállalat, mely a közepes és nagy teherbírású járművek gyártói, illetve azok beszállítói részére fejleszt elektromos meghajtásokat, és a hozzájuk kapcsolódó járműtechnikai elemeket. Kiemelten foglalkoznak akkumulátoros technológiai fejlesztésekkel, járműintegrációs- és vezérlő-rendszerekkel, valamint jármű-összeköttetési és telemetrikus rendszerekkel. A Vantage Power műszaki megoldásait széles körben alkalmazzák többek között autóbuszokban, a komplett elektromos hibrid energia-visszanyerő rendszerekhez, az energia tárolására.

Az AxleTech egy olyan piacvezető vállalat, mely tengelyeket és integrált elektromos tengelymegoldásokat tervez és gyárt közúti és terepes nehézgépjárművekhez. Nyilván az is előny, hogy az elektromos járműrendszerek részlege az AxleTech központjában, a Michigan-állambeli Troy-ban található.

A felvásárlás is jól mutatja: egyre közeleg az idő, amikor tömeges elterjedése miatt napi gyakorlattá kell válnia az elektromos rendszerekre való tűzoltói és tűzmegelőzési felkészülésnek.


Az Allison Transmission tehergépjárművekhez fejlesztett, teljesen integrált elektromos meghajtási rendszere, az Axe Series

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 799 látogató olvasta.