Híreink

Dr. Balogh Imre emlékpályázat 2018

2018. január 31. 09:50

Tizennyolcadik alkalommal hirdeti meg a BM OKF főigazgatója a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – mint az elmúlt években – most is a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak. Ahogy az elmúlt években, az idei évben is figyelemmel kíséri a Védelem Online a pályázat eredményeit, s terveink szerint a kiváló eredményt elért szakmunkákat közöljük.


2018. május 7-ig küldheti el pályázatát minden, a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltó, tanulmányait folytató leendő tűzoltó, illetve civil szakember, aki úgy érzi, dolgozatával segíteni tudja a tűzvédelem fejlődését.

A pályázat feltételei és céljai sem változtak:

  • egyénileg lehet jelentkezni,
  • a dolgozatok témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kell kapcsolódjon,
  • ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is.

Az elektronikus és nyomtatott formában leadott dolgozatok elbírálásánál elsődlegesen szakmai, másodlagosan pedig formai követelmények alapján ítéli meg a zsűri.

A díjat 2018. június 8-án adják át a BM OKF székhelyén. 

A pályázati ide kattintva olvasható

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1238 látogató olvasta.