Híreink

Tűzoltó robot: amit szabad Jupiternek…

2019. április 14. 09:21

A francia fejlesztésű, lánctalpas, távirányítható, monitorral szerelhető tűzoltó robot kockázatosnak ítélt szituációkban is bevethető, tehermentesítve ezzel az emberi állományt, biztonságosabbá és hatékonyabbá téve az oltást.


Távol, mégis oly közel

A robotika az élet minden területén megjelent az utóbbi években; természetesen a tűzoltás sem kivétel ez alól. A tűzoltástechnikában élenjáró francia POK® által fejlesztett Jupiter a robotizált monitorok új generációját képviseli: a cél egy olyan eszköz létrehozása volt, amely távirányítható, és emberi bevetési erők közvetlen jelenléte nélkül alkalmazható kockázatosnak ítélt helyszíneken vagy szituációkban.

A Jupiter ez miatt ideális megoldás alagutakban, szabadtéri tüzek esetén (pl. olajfinomítók, magas kockázatú termelő üzemek, kikötők és repülőterek), de jól alkalmazható zárt terek tüzeinek oltására is (pl. nukleáris erőművek, épületen belüli tüzek).

 

Egyszerű működés

A két kefe nélküli (egyenáramú, karbantartást nem igénylő és rendkívül hosszú élettartamú) motorral, egy nagy felbontású videórendszerrel, és a technika mai állásának megfelelő vezérlőrendszerrel felszerelt Jupiter jelenleg a piacon elérhető legerősebb ultrakompakt robot. Új generációs robotizált monitorként számos tűzoltóságnál és ipari létesítménynél áll már rendszerben.

 

További információkért forduljon:

Pascal Cambournac – Nemzetközi értékesítési igazgatóhoz

Email: pascal.cambournac@pok-fire.com; Tel: + 33 (0) 6 26 42 79 55

 

vagy a POK termékek magyarországi forgalmazójához:

FeWe Biztonságtechnika Kft. - Feicht Ferenc ügyvezető

Email: ferenc.feicht@fewe.hu; Tel: + 36 30 389 9788

Vissza

Ezt a hírt eddig 1285 látogató olvasta.