Híreink

Elhunyt Dr. Száray Zoltán ny. tű. altábornagy

2018. szeptember 24. 08:36

Sokunk kedvelt, tisztelt és nagyra becsült bajtársa, tanára, parancsnoka távozott. Legutóbb még a Katasztrófavédelmi Oktató Központ rendezvényén találkozhattak vele a kollégái, ahol látható szeretettel vették körül, az iskola parancsnokot, a tanárt, az országos és fővárosi tűzoltó parancsnokot. Most jött a hír:türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegség következtében otthonában elhunyt.


Száray Zoltán 1967. április 1-jén kezdte hivatásos pályafutását a VI-VII. kerületi Tűzoltóparancsnokság állományában vonulós tűzoltóként.

A BM Akadémia elvégzését követően egy évig az I-II-XII. kerület alosztályán tűzrendészeti előadó. 1970-től a tűzoltóképzés területén dolgozott, majd 1989. október 1-jétől a Belügyminisztérium Tűzoltó Kiképző Központ parancsnoki, 1991. szeptember 1-től a BM Tűzvédelmi Oktató és Kutató Intézet főigazgatói beosztását töltötte be.

1993. június 16-án a Belügyminisztérium Tűz- és Polgári Védelmi Országos Parancsnokság tűzvédelmi főigazgatója, 1995. április 1-jén a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság parancsnoka lett.

1996 novemberétől 2000 márciusáig a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöki tisztjét is betöltötte.

Végzettségét tekintve tanár és jogász.

Több mint három évtizedes hivatásos pályafutás után, 2000. május 30-án, a szolgálat felső korhatárának elérésével vonult nyugállományba.

Dr. Száray Zoltán ny. tűzoltó altábornagyot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság saját halottjának tekinti.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1064 látogató olvasta.