Híreink

Megújult a TMKE elnöksége

2021. október 29. 08:00

Balatonföldváron tartotta éves közgyűlését a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete. A tagság elfogadta az elnök beszámolóját és a jövőbeni feladatokban is egyetértésre jutottak, majd az egyesület vezetőségébe új tagokat választottak.


Nagy Katalin elnök beszámolójában kiemelte, hogy a Covid jelentően megváltoztatta a körülményeket. Ettől függetlenül mindhárom folyamatban lévő TvMI felülvizsgálatában részt vettek. Egynek (szimulációs) az előkészítésében is dolgoznak.

Az nagy eredmény, hogy megerősödött mérnöki szemléletű problémamegoldás és helyzetértékelés, de mindez azt is eredményezte, hogy egyre több megoldási mód és kidolgozásra váró témakör merül fel. Két szemlélet áll egymással szemben! Az egyik szerint a mérnöki gyakorlat számára az OTSZ-nek megfelelő megoldások kidolgozása jelent segítséget, ezért minél több elemmel kell foglakozni. A másik szerint a túl sok és gyakran másodlagos kérdéseket is taglaló gyakori TvMI változást nem lehet befogadni, feldolgozni. Idő kellene a változások feldolgozására. Ezért több kritika is megfogalmazódott.

Tizenkét éve zajló konferenciasorozatuk fő elképzelése szerint, a gyakorlat elméleti megalapozását, a napi feladatok támogatását tekintik fő céljuknak.

Tavaly az volt a tervünk, hogy lépjenek feljebb ezen a lépcsőn: tanuljunk másoktól, beszéljük a világ nyelvét! Ez a nyelv gazdasági kérdésekről, egyszerűbben szólva a pénzről szól. Egyszerű lett volna ezt újból elővenni, de közben sok minden változott. Elértek egy korszakhatárhoz!

Szervezeteik TMKE, MMK tűzvédelmi tagozata jubileuma, az energetikai előírások változása, az új építőanyagok és megoldások, de legfőképpen az OTSZ kapcsán kialakult vita a tagságot alapvetően érintő kérdés. Ezért döntöttek úgy, hogy ezeket meg kell ismertetni a tagsággal.

A beszámolót a tagság elfogadta és megválasztotta az elnökség új tagjait.

  • Veresné Rauscher Judit titkár
  • Böröczki Zoltán pénztáros
  • Reiner Róbert elnökségi tag
  • Dr. Takács Lajos alelnök (nem történt változás)
  • Nagy Katalin elnök (nem történt változás)

Vissza

Ezt a hírt eddig 1210 látogató olvasta.