Híreink

FOX-S: új Rosenbauer-szivattyú

2015. június 29.

Az Intetschutz egyik tűzoltó sztárja volt az új, hordozható Rosenbauer-szivattyú, FOX-S, melyet ezer literes névleges szállítási teljesítmény és új, robusztus, négyütemű motor jellemez.


Az Interschutzon mutatkozott be az új FOX-S, amely a gyártó korábbi termékei közül a BEAVER és FOX közé illeszkedik. Az új családtagon azonban látszik, hogy mások voltak a fejlesztés szempontjai: mindössze másfél mázsa, vagyis 17 kilogrammal könnyebb és 10 centivel keskenyebb, mint a „nagyobb testvér”. A FOX-S 1100 l/p teljesítményt ad le 10 bar nyomáson, amellyel gyakorlatilag nagyjából az első generációs FOX teljesítményének felel meg – és ezek a készülékek manapság még számos helyen állnak helyt.

Az új „S-modellt” lelke egy 40 lóerős (29 kW-os), kéthengeres, 600 köbcentis motor – vagyis a lökettérfogat a fele a FOX-énak. Újabb eltérés, hogy a boxermotor a FOX-szériával ellentétben nem lég- hanem vízhűtéses. Ez, és az egyedi szívó- és kipufogórendszer rendkívül csendessé teszik a FOX-S-t, ami nem elhanyagolható tényező tartós bevetés során.

Kezelése a Rosenbauer LCS 2.0 (Logic Contol System)-nek köszönhetően nagyon könnyű, nem csak a működés aktuális állásáról kap képet a kezelő, hanem számos visszajelzést kaphat a hibás funkciókról, sőt a kezelési hibákra reagálva megoldási javaslatokat tesz: mit kell tenni a kezelőnek. Sőt néhány esetben automatikusan reagál a szivattyú. Pl. felszívásnál, ha a víz két percen belül nem jelenik meg, automatikusan befejezi a műveletet. 

Fő jellemzői: 

  • Mindössze 640 mm széles
  • Méretei: 923 x 640 x 845 mm
  • 150 kg súlyával könnyűnek számít
  • Teljesen automatikus (LCS 2.0 rendszer)
  • 2 hengeres, 4 ütemű motor, 600 cm3, 29 kW teljesítmény
  • 1 lépcsős centrifugál szivattyú, könnyűfémből
  • Teljesítménye: 1.100 l/p 10 bar-nál, 1.800 l/p 3 bar-nál
  • Kacsolódás: szívóoldalon 1 db A, nyomóoldalon 2 db. B

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2518 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: