Híreink

Allison sebességváltók az Interschutz kiállításon

2015. június 26.

Az Allison Transmission, a közepes- és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója az Interschutz kiállításon adta át új premierként


MAN  MAN TGM, TGS tűzoltójárműveket Allison 3000 Series™ és 4000 Series™ sebességváltókkal mutatták be. Ezen túl számos járművet ezekkel az automata sebességváltók szereltek fel, mert 35 százalékkal jobb gyorsítást és precízebb manőverezhetőséget kínál. 

A járműgyártók világszerte kínálják az Allison automata váltóit tűzoltó és katasztrófavédelmi  járművek egész sorához, beleértve a reptéri tűzoltójárműveket, magasból mentőket, vagy vízszállítókat. A kiállításon elhangzottak szerint a fő erénye magas teljesítmény, mivel az innovatív Continuous Power TechnologyTM (folyamatos erőátviteli technológia) jóvoltából folyamatos erőátvitelt biztosítanak a meghajtott kerekekre. 

Premier bemutatóra is sor került a MAN TGM, TGS teherjárművek Allison 3000 Series™ és 4000 Series™ modellekkel.

Az MAN és az Allison együtt dolgozik azért, hogy az MAN TGM és TGS járművek még jobb teljesítményt nyújtsanak. Ezért az Allison automata sebességváltók 3000 Series és 4000 Series modelljei hamarosan elérhetők lesznek a közép- és nagy-teherbírású MAN járművekben is. 

Az Interschutz látogatói megtekinthették az MAN TGS 18.400 4x4-es alvázzal szerelt változatát az Allisonnál. Ezt a speciális járművet az osztrák Alpokban való működésre gyártották. A 400 lóerős motort egy Allison 4000 Series automata sebességváltóval házasították, így érve el kivételes gyorsítást és teljesítményt. Az Allison 4000 Series modellek nyomaték-többszörözésre alkalmasak és folyamatos erőátvitelű váltásokat tesznek lehetővé, ezzel érve el a jármű páratlanul könnyed indulását, gyorsulását és felügyeletét, még terhelt állapotban vagy nehéz terepviszonyok között is.  Erre szükség is lesz, ugyanis az első tűzoltó gépjárműfecskendőt a Tyrolban fekvő  Zell am Ziller városának önkéntes tűzoltósága vette át az első Euro 5 MAN járművet, melybe Allison 4000 Series automata váltó került,  MAN-TGS alvázzal, TLF-A 3000/200 felépítménnyel.

Econic HLF 20/16: Ha kevés a hely

Egy Mercedes-Benz Econic 1830 L 4x2 típusú jármű HLF 20/16-os felépítménnyel és Allison 3000 Series automata sebességváltóval szintén bemutatásra került az Allison standján. A járműnek, mely a Hannoverben teljesít szolgálatot, a megszokottnál rövidebb a fordulási sugara, mindössze 13.5 méter, amit a hátsó kormányzott tengelynek köszönhet. A standard fordulási sugár 16.5 méteréhez képest az Econic HLF ideális jármű sűrű városi területeken, szűk utcákban és sétányokon. A HLF 20/16 felépítménye az Econic alacsony-padlójával és hátsó-tengely meghajtásával egy kompakt és nagyon jól manőverezhető járművet eredményez. Az Allison szabadalmaztatott nyomatékváltója teszi lehetővé ezt a precíz manőverezést még kis sebességnél is, ami a kritikus helyzetekben is teljes kontrolt jelent. 

Tűzoltó és mentő járművek

A Continuous Power Technology (folyamatos erőátvitel) alkalmazásával, kifinomult elektronikus elemekkel, a hajtásláncba történő egyszerű integrálhatósággal, valamint a motor vezérelt PTO-val (kihajtás), az Allison sebességváltók segítenek a teljesítmény, a funkciónak történő megfelelés és a biztonság növelésében. 

Ezeket az Interschutz több standján is megtekinthettük. Az MAN standján egy reptéri személyzeti mentő és tűzoltó járművet állítottak ki, TGS 33.540 6x6 BB Euro V modellt Allison 4000 Series váltóval és Ziegler felépítménnyel, valamint egy TGM 15.290 4x4 BL Euro VI modellt Allison 3000 Series váltóval és Rosenbauer HLF20 felépítménnyel. További gyártók, így a Mercedes, Iveco és Scania standján is megtalálhatók voltak az Allison váltóval felszerelt járművek. 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1590 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: