Híreink

A hiányzó láncszem az USAR csapatkommunikációban

2015. június 19.

Az USAR csapatok számára kifejlesztett digitális kommunikációs platformot mutatott be az Interschutzon a luxemburgi székhelyű Savox Communications. A sokoldalú alkalmazás jelentősen megkönnyítené a kereső-mentő munkát.


A hannoveri Interschutzon debütált a Savox Communications új digitális kommunikációs platformja, a RescueCom, amelyet a fejlesztő egyfajta hiányzó láncszemként jellemez az USAR-kommunikáció terén. A rendszer végfelhasználói szinten egy személyi kommunikációs egység (PCU) formájában jelenik meg, amely nehéz, közepes és könnyű USAR-csapatok számára egyaránt jól használható. A rádió a felhasználók közötti közvetlen kommunikációra is alkalmas, ám magasabb szintű rádióhálózatokba is képes bekapcsolódni. A készülék képes digitális rádiókon, hagyományos mobil- vagy okostelefonokon, de akár tableteken keresztül is üzemelni, sőt, hozzákapcsolható bármilyen, az USAR csapat által használt lokációs eszközhöz.

– Az USAR csapatok tagjai jelenleg, ha például egy összeomlott épületben történő keresésről van szó, különféle, a küldetések szempontjából kiemelten fontos keresőeszközöket használnak, például szeizmikus vagy akusztikus szenzorokat vagy keresőkamerákat – mondta a Savox kiemelt stratégiai vezetője, Mikael Westerlund. – Ez viszont azt jelenti, hogy a csapattagok csak ezt az egy eszközt használják, az egymással történő kommunikációjuk pedig lényegében a kiabálásra szűkül. A RescueCom célja, hogy ezen változtasson. 

A RescueCom mint platform működésének lényege, hogy a keresést végző csapattagok számára lehetővé teszi, hogy rádión keresztül bármelyik másik, egyéb feladatokat ellátó csapattaggal tartsák a kapcsolatot, valamint több keresőeszközt egyszerre is használjanak.

(a képek forrása: blog.savox.com)

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1791 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: