Híreink

Félmilliárdos játékok az Interschutzon

2015. június 12.

Vannak olyan játékok, melyeket még a hatvanas felnőttek is szeretnének használni. Viszont győzködni kell őket, mert szégyellik kipróbálni. Az idei hannoveri Interschutz kiállításon két ilyen "játék" volt. Ezek a Rosenbauer legújabb reptéri oltójárművei közé tartoznak. A járművek működését mindenféle elektronikai rendszer segíti. Mivel, azonban az embert nem lehet helyettesíteni, ezért sajnos kell egy sofőr is. Ebben a szerepben sikerült debütálnom – írja ifjú szerzőnk.


A két csodát természetesen nagy titok fedte a leleplezésig. De azért, hogy fokozzák az érdeklődést, a sajtónak mutattak egy kis ízelítő videót. Ebben lámpák és idomok jelentek meg, de semmi az egészből. Mindezt a Rosenbauer vezérigazgatója mutatta be, s később ő konferálta fel a leleplezést is. Elmondta, hogy ez nem valósulhatott volna meg a tervező, a dizájner és a gyártók közreműködése nélkül. Majd egy kis táncelemekkel díszített akrobatikus mutatvány után lerántották a leplet a járművekről.

Így kiderült, hogy sokat változott a külső is, de a lényeg az új fejlesztésekben van! Könnyebbek, gyorsabbak és hatékonyabbak lettek, ugyanis a tartályaik 11 500 l vízzel és1400 l habképző anyaggal rendelkeznek és ezeket egy 120kh/h -ás csúcssebességű, környezetbarát gépjármű szállítja. Az oltóanyagból egy röpke perc alatt 9000 l vizet lő ki több, mint 90 méterre. A kezelőket szinte a modern számítástechnika minden újdonsága, madártávolságból videó szolgálja, hogy éjszaka, rossz látási viszonyok között is gyorsan eloltsák, akár egy hatalmas repülőgép tüzét is. Alig két perc alatt elfogy az egész vízkészlet, ezért a riasztás után már három perccel nincs semmi gond, a tüzet megfékezték.

Az igazság az, hogy amit az előbb leírtam azt a helyszínen a saját szememmel láttam, sőt ki is próbáltam. Mert az új szlogen: „Get in touch” azaz „Kerülj kapcsolatba”. Ez egy nagy reklám a Rosenbauernek és az Interschutznak, viszont mindkettőt melegen ajánlom mindenkinek.
Imre Ferenc Jr. 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2324 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: