Híreink

ÉVOSZ Tűzvédelmi Tagozat – új elnök

2019. május 28. 08:03

Közgyűlést tartott az ÉVOSZ Tűzvédelmi Tagozata 2019. május 20-án az ÉVOSZ székházában. Három nagyon izgalmas és jövőbe mutató téma – az építésgazdasági stratégia, a BIM tervezés helyzete és jövője, a beépített oltóberendezések 275/2013. számú Kormányrendelettel kapcsolatos helyzete – került napirendre. Ezt követően új elnököt választottak.


Fodorné dr. Bitter Barbara, főosztályvezető az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdasági és Iparszabályozási Főosztályának vezetője a jövőről beszélve előadásában összefoglalta, a minisztérium által, a következő évekre készített Építésgazdasági Stratégia fő elemeit. Ezek a tendenciák (pl. 48-60%-os termelékenységnövekedés, digitalizáció, „smart” technológiák, dinamikus növekedés) egyre nagyobb beágyazottsága miatt a tűzvédelmet is alapjaiban érintik. Ehhez szorosan kötődött Csorba Levente BIM manager „A BIM tervezés helyzete és jövője a magyar építőiparban” című előadása, aki a már megvalósult megoldásokat és a jövőbeni lehetőségeket mutatta be, kiemelve, hogy a BIM tervezés előnyei a kivitelezésben és az üzemeltetésben jelentkeznek elsősorban. Ott viszont nagyon!

A nem harmonizált szabvány alá tartozó beépített oltóberendezések engedélyezési helyzetéről és ennek kapcsán a 275/2013. számú Kormányrendelet módosításának lehetőségeiről adott tájékoztatást Nádor András Ventor Tűzvédelmi Kft. képviseletében.

Mindhárom témáról élénk vita alakult ki, míg a Tűzvédelmi Tagozat elnökválasztásán egyhangú döntés született. Nádor András kapott a következő négy évre bizalmat.

Zárásként Koji László az ÉVOSZ elnöke tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit a fő kihívásokról, köztük a digitalizációról és a munkaerőről, kiemelve, hogy ez utóbbiban az ÉVOSZ hazahívó programot indított.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1149 látogató olvasta.