Híreink

Módosult "Beépített tűzoltó berendezések tervezése, telepítése" TvMI

2016. február 17. 08:46

Megjelent a „Beépített tűzoltó berendezések tervezése, telepítése” című Tűzvédelmi Műszaki Irányelv módosítása. A bővített változat a beépített tűzterjedésgátló-berendezések kialakítására vonatkozó műszaki megoldásokat tartalmazza, amely a BM OKF honlapján megtalálható. Most a könnyebb és gyorsabb eligazodás érdekében közöljük a teljes változatot, külön kékkel jelöve a módosításokat.


A TvMI 2015. március 30-án megjelent irányelvet egészíti ki a mostani változás. Az irányelvben rögzítették, hogy milyen általános és speciális feltételekkel, megoldásokkal lehet beépített tűzoltó berendezéssel a tűz terjedését gátolni. A beépített rendszer a tűzszakaszok határán lévő térelválasztó szerkezet védelmét szolgálja. Jelenleg az oltóberendezések közül a sprinkler és a vízköddel oltó berendezés alkalmazható erre a feladatra.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírása alapján a tűzterjedés elleni védelemre szolgáló beépített tűzterjedésgátló berendezés alkalmasságát valós méretű tűzzel elvégzett teszttel kell igazolni. Az irányelv a tűzteszttel kapcsolatos feltételeket is tartalmazza nem teherhordó falak, nyílászárók, konvejor rendszerek záró elemeinek védelme, valamint a homlokzati tűzterjedésgátlás esetén.

A TvMI letöltéséhez, kérjük, kattintson az alábbi linkre!

Vissza

Ezt a hírt eddig 1562 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: