Híreink

ÖTE pályázatok: 400 millió, majdnem mindenkinek

2015. július 31.

Összesen 400 millió forint, 438 pályázónak - nagyjából így lehetne összefoglalni az ÖTE-pályázat eredményeit. A siker gyakorlatilag majdnem száz százalékos: a beérkezett pályázatok közül mindössze öt nem felelt meg a feltételeknek, a többi pályázó mind nyert.


Sikeresen lezárult az önkéntes tűzoltó egyesületek működésének támogatására kiírt pályázat: a rendelkezésre álló 400 millió forintos keretösszeget összesen 438 sikeres pályázó ÖTE között osztják szét. 

A pályázatra beérkezett anyagok közül mindössze ötöt kellett formai okokra hivatkozva kizárni, mivel az ezeket beküldő egyesületek többszöri felkérésre sem tudták megfelelően módosítani azokat. A sikeres pályázatok üzemeltetési költségekre, tűzoltógépjármű és -technika javítására, felülvizsgálatokra, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, bővítésre; tűzoltó védő-, technikai és informatikai felszerelésekre kértek (és kaptak) támogatást.

Az idén bővült a pályázható eszközök köre, így akár az összes, a beavatkozó egyesület kategóriához szükséges összes felszerelést igényelni lehetett. Szintén új elem, hogy az informatikai eszközök között asztali vagy hordozható számítógépekre is pályázhattak az egyesületek, illetve a forma- és egyenruhával kapcsolatos költségek is elszámolhatóak voltak.

A teljes támogatási lista (pdf-formátumban) ide kattintva olvasható el.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1793 látogató olvasta.