Híreink

A+A - az egyéni védőfelszerelések, munkahelyi biztonság és foglalkozás-egészségügy nemzetközi szakvására Düsseldorfban

2015. július 03.

2015. október 27-30. között Düsseldorfban immár 30. alkalommal rendezik meg a munkavédelem és üzemi biztonság vezető világvásárát. A közel 1.800 kiállítót felvonultató rendezvényen minden a személyi védelem, a biztonság és munkaegészségügy körül forog, találkozót adva a világ minden tájáról érkező munkavédelmi és biztonságtechnikai szakemberek számára.


A 2015. október 27-én Düsseldorfban megnyíló szakvásár az 1954-es alapítása óta töretlen fejlődést mutat mind a kiállítók, mind a látogatók számát tekintve. A vásár ebben az évben 65.000 m² kiállítói területen, már 9 csarnokban, közel 1.800 kiállító részvételével várja a szakmai látogatókat.

Az A+A szakvásár elválaszthatatlan kísérőrendezvénye a biztonság, egészség, ergonómia témaköreiben rendezett A+A Kongresszus, amely 5.500 résztvevővel több mint 60 rendezvényt foglal magába, pl.: „Biztonság + egészség találkozó”, „A+A Fórum”,  „Vállalati egyenruha – vállalati formaruha” bemutató, de nagy hangsúlyt kapnak a képzés, megelőzés, továbbá a munkahelyi ártalmak és a személyvédelmi felszerelések témái is. Nagy érdeklődésre tart számot többek között a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) konferenciája a megelőzés univerzális trendjéről.

Rossz munkakörülmények – súlyos következményekkel

A munkahelyi biztonság és egészségmegőrzés elhanyagolása, illetve a spórolás óriási problémát jelent világszerte. A kimutatások szerint 2013-ban csak Németországban 175 ezer munkavállaló volt kénytelen egészségkárosodás miatt elhagyni a munkaerőpiacot; egy friss tanulmány szerint az egészségi okok miatt előrehozott nyugdíj költségei évente 20 milliárd eurót tesznek ki. Még ennél is nagyobb a munkahelyi balesetek nemzetgazdaságra gyakorolt hatása Németországban: a Német Munkavédelmi és Munkaegészségügyi Hivatal becslése szerint ez 2013-ban közel 59 milliárd euró volt, ami az előző évekhez képest 10-15%-os növekedést jelentett. 

A megelőzés pedig befektetés a jövőbe: a biztonságos és egészséges munkakörnyezet, a munkaerő egészségének és teljesítő-képességének megőrzése a vállalat nyereségét jelenti, növelheti innovációs és versenyképességét, ez pedig társadalombiztosítási és politikai fontossággal bír.
A fejlődő országokban ez még súlyosabb problémákat jelent, amelyeknek híre leginkább a nyugati közvélemény ingerküszöbét megütő, a média érdeklődésére számot tartó események kapcsán jut el hozzánk. Az egyik ilyen óriási felháborodást keltő esemény a világ egyik legsúlyosabb munkahelyi baleseteként számon tartott 2013-as bangladesi eset, amikor összeomlott egy ruhaipari munkásokkal zsúfolt, nyolcemeletes épület. Az ötszáznál is több halottat követelő eset rengeteg mulasztás következménye volt. 

Az A+A a világ vezető nemzetközi szakvására 

A munkahelyi biztonság és foglalkozás-egészségügy kérdései nem ismernek határokat. Az ázsiai, észak-, dél- és közép-amerikai, ausztráliai és afrikai kontinensről is érkeznek kiállítók és látogatók. 2015-ben Ázsia nagyon aktív Düsseldorfban: a kiállítók 14%-a innen érkezik és az idei A+A-n Dél-Korea lesz a partnerország. A világ minden tájáról érkező szakmai szervezetek hosszú távú céllal jönnek a rendezvényre, ahol közvetlen kapcsolatot teremtenek egymással.  

Természetesen magyar vállalatok is képviseltetik magukat a vezető világvásáron. A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. közösségi standján vesz részt a Body Wear Kft., az Ipoly Cipőgyár Kft., az IVM Zrt., a Király Szerszám Kft., a Mavitex Kft. és a Nets-tech Kft. Önálló kiállítói standon jelenik meg az APP Kft., a Molnár és Társa Kft. és a Textura Kft.

A szervezők minden eddiginél több érdeklődő szakember látogatására számítanak.

www.AplusA.de

Vissza

Ezt a hírt eddig 1672 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: