Híreink

Még több USAR-eszköz az Interschutzon

2015. június 25.

A luxemburgi Savox Communications az idei Interschutz alatt bemutatott új digitális kommunikációs platformjához kapcsolódóan több, az USAR-csapatok munkáját segítő eszközt mutatott be.


Korábbi bejegyzésünkben már beszámoltunk a Savox Communications fejlesztéséről, valamint arról, hogy a platform ”köré” számos, az USAR-csapatok munkáját segítő eszköz ”fűzhető fel”. A vállalat az Interschutz alatt ezeket az eszközöket is bemutatta.

  • A Delsar LD3 audio- és szeizmikus érzékelő a katasztrófa sújtotta területen eltűnt személyek felkutatásában segít, hiszen bármilyen apró – például a törmelék alatt rekedt személyek mozgásából, kopogásából származó – hangot és rezgést képes érzékelni.
  • A SearchCam 3000 egy kifejezetten keresőegységek számára kifejlesztett kamera, amely segítségével nehezen hozzáférhető helyekre szorult személyek helyzete mérhető fel pontosan és gyorsan. (A működésével kapcsolatban a videó megtekinthető itt.) A vízálló eszköz hajlékony kamerafején LED izzók világítják meg a környezetet, ráadásul a 2,3 méterről akár 5,6 méterre kitolható ”hattyúnak” vége kétirányú audiokommunikációs eszközként működik, vagyis a mentők egyszerűen kommunikálhatnak a mentendő személlyel. A kamerán a kezelője természetesen egyszerűen válthat az infravörös/színes kép között, vagy rögzíthet hangot, videót és állóképeket.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2111 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: